Κόσμος

31 Οκτωβρίου 2019 08:00

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στη βόρεια Συρία (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Με επανεκκίνηση των τουρκικών επιχειρήσεων απειλεί ο Ερντογάν. Μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και μισθοφόρων των Τούρκων.

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στη βόρεια Συρία (βίντεο)
-

Συριακά κυβερνητικά στρατεύματα ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με μισθοφόρους των Τούρκων γύρω από τη μεθοριακή πόλη Ρας αλ-Άιν, σε μια περιοχή όπου η Άγκυρα διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση με στόχο να δημιουργήσει μια “ζώνη ασφαλείας”.

Η κυβέρνηση Άσαντ κάλεσε τις κουρδικές δυνάμεις να ενταχθούν στις τάξεις του στρατού που αναπτύσσεται στη βορειοανατολική Συρία, όπου η τουρκική επίθεση διακόπηκε από δύο συμφωνίες εκεχειρίας, μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης στη Δαμασκό.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, σταμάτησε την τουρκική επίθεση. Με την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας, οι δυνάμεις του Άσαντ η ενίσχυσαν την παρουσία τους στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως οι Κούρδοι της YPG δεν έχουν ολοκληρώσει την απόσυρσή τους σε απόσταση τουλάχιστον 30 χιλιομέτρων από την τουρκική μεθόριο, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις της Ρωσίας.

Η Τουρκία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να εξαπολύσει κι άλλη επιχείρηση κατά της YPG στην περιοχή, διεμήνυσε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα θα αρχίσουν από την Παρασκευή κοινές περιπολίες στη Συρία εντός μιας ζώνης 7 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ