Πολιτική

31 Οκτωβρίου 2019 08:36 Τελευταία ενημέρωση : 31 Οκτωβρίου 2019 22:33

Βορίδης στον ΑΝΤ1: διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου για την παρέλαση αλά Monty Python (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις απόψεις μου, τόνισε ο Βορίδης. Τι είπε για την κριτική που του άσκησε ο Κυμπουρόπουλος.

Βορίδης στον ΑΝΤ1: διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου για την παρέλαση αλά Monty Python (βίντεο)
-

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» κι αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του για το περιστατικό με την παρέλαση αλά Monty Python, στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπογράμμισε ότι προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από τον κ. Χαρίτση, ο οποίος δεν έκανε τίποτε άλλο πέρα από το να διαστρεβλώσει τα όσα είπε.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βορίδης, αυτό που είπε σχολιάζοντας το περιστατικό, είναι ότι τα κορίτσια που παρέλασαν με αυτό τον τρόπο, δεν είναι «ούτε μωρά, ούτε ανάπηρα», εννοώντας ότι δεν έχουν νοητική αναπηρία, άρα δεν μπορεί να τους καταλογιστεί μειωμένη ευθύνη για την πράξη τους.

Όπως συμπλήρωσε, αυτό ήταν πασιφανές κι έτσι ακόμη και αυτή η διευκρίνιση του είναι εκ του περισσού, αλλά αναγκάζεται να την κάνει για να αποκρούσει την διαστρέβλωση των απόψεων του από τον κ. Χαρίτση.

Ερωτηθεί για την αντίδραση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, απάντησε ότι είτε δεν έχει λάβει γνώση των ακριβών δηλώσεων του, είτε η δήλωση του είναι εσφαλμένη.

Το σχόλιο του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, για τις δηλώσεις του κ. Βορίδη, έχει ως εξής:

Σήμερα ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του χαρακτηρίζοντας «ανάπηρο» αυτόν με τον οποίο δεν μπορείς να συνεννοηθείς.

Η ντροπή δεν είναι δική του, αφού ως γνήσιος ακροδεξιός έχει τέτοιες μισαλλόδοξες αντιλήψεις στον πυρήνα της λογικής του. Η ντροπή είναι του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται.

Η ανάρτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, για το συγκεκριμένο θέμα

Κυμπουρόπουλος - facebook - παρέλαση - silly walk - Monty Python - Βορίδης

Φίλης: ρεσιτάλ υποκρισίας

Μιλώντας στον Real FΜ, ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης είπε "Έχουμε να κάνουμε με ρεσιτάλ υποκρισίας και κυνήγι μαγισσών. Δεν είναι δυνατό με αφορμή το περιστατικό στο περιθώριο μιας παρέλασης, να ξεσηκώνεται αυτό το κύμα πατριδοκάπηλης εκδίκησης. Τι λέει το κείμενο αυτών των κοριτσιών; Ότι ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία δεν μπορεί να μπει σε καλούπια, είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει! Αυτό είναι το νόημα της παρέμβασης. Τα κορίτσια μάλιστα, δεν την παρεμπόδισαν, δεν τη διέλυσαν. Μια περφόρμανς έκαναν, στο άκρο της. Πολλές φορές οι παρελάσεις έχουν αλλάξει χαρακτήρα. Έχουν μετατραπεί σε διαδηλώσεις. για παράδειγμα. Αντίθετα, μου κάνει βαθιά εντύπωση το γεγονός ότι δεν ακούω σχόλια για τη δήλωση βουλευτή της ΝΔ να μη συμμετέχουν οι Ρομά στις παρελάσεις, επειδή δεν έχουν βάρος στην εθνική συνείδηση. Ξεχνάει βέβαια ο κύριος αυτός, τα ναζιστικά κρεματόρια στα οποία βρήκαν φρικτό θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες Ρομά. Όπως επίσης δεν ακούω κανένα σχόλιο για το ότι μαθητές παρέλασαν με στολές του Ολυμπιακού σε δήμο του Πειραιά. Ή ότι παρέλασαν νέα παιδιά σε πόλη της Μακεδονίας, φωνάζοντας «Κατσίφα ζεις εσύ μας οδηγείς». Υπάρχει θέμα με την παρέλαση. Είναι κατάλοιπο άλλων εποχών. Η κατάργησή τους όμως -και είμαι υπέρ της κατάργησης- δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τα πάνω, με διοικητικά μέτρα, αλλά πρέπει να συνειδητοποιηθεί από τις τοπικές κοινωνίες και τους γονείς, επειδή δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στη διαμόρφωση του πατριωτισμού των παιδιών".

Ε.Σ.Α.μεΑ.: προσβλητικές οι δηλώσεις Βορίδη για τα άτομα με αναπηρία

«Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τόσο η πρώτη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, όσο και η δεύτερη σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που η χώρα μας έχει κυρώσει με τον ν. Ν. 4074/2012, όπως και με τον αντιρατσιστικό νόμο. Δεν θα της επαναλάβουμε στο παρόν. Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει τον υπουργό στην τάξη άμεσα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το θέμα, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης απάντησε σκωπτικά: «Και με τον κ. Βορίδη δεν μπορεί κανείς να συνεννοηθεί και δεν είναι ανάπηρος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ