Κόσμος

31 Οκτωβρίου 2019 23:28

Ξεσπά η μητέρα του μικρού Μπεν: ντρέπομαι για την Ελληνική Αστυνομία

Διάβασέ μου το...

28 χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω, όπου έκανε διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά του.

Ξεσπά η μητέρα του μικρού Μπεν: ντρέπομαι για την Ελληνική Αστυνομία
-

Δριμύ κατηγορώ κατά της Ελληνικής Αστυνομίας εξαπολύει η Βρετανίδα Κέρι Νίνταμ, η μητέρα του μικρού Μπεν, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου του 1991 ενώ έκανε διακοπές με τους παππούδες του στην Κω.

Όπως μεταδίδει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Mirror, η μητέρα του μικρού Μπεν δήλωσε: «Θα έπρεπε, αυτήν την εβδομάδα, να σχεδίαζα ένα μεγάλο πάρτι για τα 30ά γενέθλια του Μπεν, για να σβήσει κεράκια. Αντί αυτού, ανάβω ένα κερί στη μνήμη του. Ντρέπομαι για την Ελληνική Αστυνομία. Δεν κάνει τη δουλειά της. Κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος θα ήθελε να βρει τον γιο μου και να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την υπόθεση».

Η Κέρι Νίνταμ υποστηρίζει πως οι ελληνικές Αρχές «αγνόησαν» ένα σημαντικό φάκελο από την βρετανική Αστυνομία, η οποία θεωρεί ότι το παιδί σκοτώθηκε σε ένα τρομακτικό ατύχημα.

Η Αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ διεξήγαγε δύο έρευνες στο νησί της Κω. Στην πρώτη, το 2012, ερεύνησε ένα λόφο κοντά στην αγροικία όπου είχαν δει τον Μπεν να παίζει. Όταν ένας μάρτυρας κατέθεσε πως πιστεύει ότι το παιδάκι σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα, έγινε μία δεύτερη έρευνα, το 2016 πίσω από την αγροικία.

Τα ίχνη αίματος που βρέθηκαν στο χώμα εστάλησαν στα εργαστήρια για ανάλυση. Ωστόσο προέκυψε πως δεν επρόκειτο για το αίμα του μικρού Μπεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ