Πολιτική

02 Νοεμβρίου 2019 09:49 Τελευταία ενημέρωση : 02 Νοεμβρίου 2019 20:43

Πέτσας στον ΑΝΤ1: δεν τίθεται θέμα μονιμότητας στο Δημόσιο

Text to Speech

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την ΔΕΗ, τις μειώσεις φόρων, το μεταναστευτικό, την κόντρα για την Προανακριτική και το “καθεστώς” για τις πορείες.

Πέτσας στον ΑΝΤ1: δεν τίθεται θέμα μονιμότητας στο Δημόσιο

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σχολιάζοντας την επιχείρηση εκκένωσης του υπό κατάληψη κτιρίου στο Πεδίον του Άρεως, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου που έχουν εκπονήσει οι Αρχές και προανήγγειλε πως οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν.

Προανήγγειλε επίσης η Κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει το “καθεστώς” για τις πορείες, οριοθετώντας τον χώρο τους, προκειμένου οι διαδηλωτές να μπορούν να εκφράζουν τη διαμαρτυρίας τους χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους καταστηματάρχες και να υποβάλλουν σε ταλαιπωρία τους πολίτες.

Ερωτηθείς για το θέμα της ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η Επιχείρηση βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και με το νέο πλάνο θα μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της και να γίνει ξανά ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά ενέργειας. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση και δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Όσον αφορά στην ένταση που προκλήθηκε στην Βουλή, μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κ. Πέτσας είπε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαστρέβλωσε όσα είπε. Διευκρίνισε πως όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει μία δήλωση του Τσαβούσογλου ότι το ελληνικό Λιμενικό βυθίζει βάρκες, απάντησε πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό. Είναι λογικό, εξήγησε, πως όταν αυξάνονται οι διασώσεις στη θάλασσα, μπορεί να υπάρχουν ατυχήματα.

Για το μεταναστευτικό γενικότερα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η Κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και το επόμενο διάστημα 1.000 μετανάστες θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Παράλληλα εντείνει τις περιπολίες στο Αιγαίο και επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου.

ΑΝΤ1 - ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Άκουσε τον δήμαρχο Λέρου να εξηγεί το τεράστιο πρόβλημα με τους μετανάστες στο νησί του, όπου περίπου 3.000 άτομα κοιμούνται στο λιμάνι, δίπλα στα σκουπίδια. Ο Μ. Κόλλιας τόνισε πως το νησί του αδυνατεί να ανταπεξέλθει, αφού δεν υπάρχει ούτε γιατρός.

Σχετικά με τις “φωτιές” που έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό το ζήτημα της εξαίρεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, από την Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως «δεν θέλουμε να τους φιμώσουμε, για αυτό άλλωστε έχουν κληθεί ως μάρτυρες».

Χαρακτήρισε το “πάγωμα” των αυξήσεων στις χρεώσεις των προμηθειών από τις τράπεζες ως «ένα πρώτο θετικό βήμα», ενώ τόνισε πως «περιμένουμε τολμηρές ενέργειες από τις τράπεζες στο μέλλον».

Προανήγγειλε πως έρχονται μειώσεις φόρων, ανοίγοντας το θέμα για κατάργηση τεκμηρίων.

Όσον αφορά στο Ασφαλιστικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο νόμος Κατρούγκαλου κατέρρευσε και ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι να ανοίξει τη συζήτηση για ένα νέο και βιώσιμο σύστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ