Καιρός

03 Νοεμβρίου 2019 17:31

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τους καλλιεργητές της χώρας, ενόψει και των ψεκασμών.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Ενώ στα δυτικά θα συνεχιστούν οι φθινοπωρινές βροχές και μπόρες, που αργότερα θα μεταφερθούν στα ανατολικά, στην ηπειρωτική χώρα θα υπάρχουν διαστήματα με ήλιο, προάγγελο μιας επερχόμενης βελτίωσης του καιρού, με τους ψεκασμούς να επιστρέφουν.

Για αύριο Δευτέρα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις που θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως  20 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 11 έως 25 και νοτιότερα από 14  έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και το βράδυ στα δυτικά θα γυρίσουν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 4/11/2019

Οδηγίες για τους αγρότες

Σύμφωνα  με το  Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, Ηλείας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας,   σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηλείας  ενημερώνουν ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η βαμβακοσυλλογή.  Όμως η πληθυσμιακή εξέλιξη του εντόμου (πράσινου & ρόδινου σκουληκιού) για τη νέα καλλιεργητική περίοδο εξαρτάται από τον πληθυσμό της πρώτης γενεάς, δηλαδή από τον αριθμό των πεταλούδων που διαχείμασαν επιτυχώς και εξήλθαν από το έδαφος των βαμβακοκαλλιεργειών της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου.

Η διαχείριση των εντόμων που διαχειμάζουν ως νύμφες εντός του εδάφους αποτελεί κρίσιμο παράγοντα του ελέγχου του εντόμου κατά τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Επομένως όσο μικρότερος είναι ο πληθυσμός που θα καταφέρει να διαχειμάσει τόσο μικρότερος θα είναι και ο πληθυσμός της πρώτης γενεάς του εντόμου. Σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή διάγνωση, τον προγραμματισμό και την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, θα πρέπει να ακολουθούνται πάντα οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τους αγρότες από τον Τάσο Αρνιακό:



 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ