Πολιτική

04 Νοεμβρίου 2019 08:16

Λοβέρδος στον ΑΝΤ1 για Novartis: Θα μπλέξουν όσοι επέλεξαν τον ρόλο του υπερασπιστή μιας παραδικαστικής σκευωρίας

Διάβασέ μου το...

Νομικά είναι άκυρο ότι λένε οι άνθρωποι με τις κουκούλες, τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση πολιτικό-οικονομική σκευωρία.

Λοβέρδος στον ΑΝΤ1 για Novartis: Θα μπλέξουν όσοι επέλεξαν τον ρόλο του υπερασπιστή μιας παραδικαστικής σκευωρίας
-

Μια ιστορία πολιτικό-οικονομικής σκευωρίας χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», μετά το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας που αποκαλύπτει ότι δύο από τις τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που ενοχοποιήσαν τα πολιτικά πρόσωπα είναι τα ίδια ακριβώς πρόσωπα με τους μάρτυρες που προτάθηκαν από δικηγορικό γραφείο για κατάθεση στις ΗΠΑ.

«Νομικά ότι λένε αυτοί οι άνθρωποι με τις κουκούλες είναι άκυρο. Έπρεπε να φτάσουμε στον Οκτώβριο για να το ομολογήσουν οι ίδιοι οι εισαγγελείς που είχαν παρανόμως δεχτεί την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος σε ανθρώπους που είχαν προσδοκία οικονομικού οφέλους, κάτι που το άρθρο 47β του καινούργιου κώδικα ποινικής δικονομίας και το άρθρο 45 β του παλιού κώδικα ποινικής δικονομίας απαγόρευε. Συνεπώς είναι τόσο πολύ σαφή τα πράγματα που σας υπόσχομαι ότι όταν ξεκινήσει η προανακριτική επιτροπή θα τρίβετε τα μάτια σας» τόνισε ο κ. Λοβέρδος. 

 «Όσοι έχουν επιλέξει τον ρόλο του υπερασπιστή μιας παραδικαστικής σκευωρίας θα μπλέξουν και πολιτικά και ηθικά» τόνισε ακόμα ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή  «Καλημέρα Ελλάδα», ανέφερε ότι στο έγγραφο αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει πια για σκευωρία, διότι το έγγραφο απορρίπτει αυτή την θεωρία. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης των Πολάκη και Τζανακόπουλο στον Προανακριτική Επιτροπή και έκανε λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης της πλειοψηφίας. 

Απαντώντας στον Αλέξη Χαρίτση ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, τόνισε ότι όσο είναι μέσα οι κύριοι Πολάκης και Τζανακόπουλος δεν πρόκειται να ξεκινήσει η προανακριτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ