Οικονομία

10 Νοεμβρίου 2019 16:26

Αθήνα - Σαγκάη: νέα αεροπορική σύνδεση

Διάβασέ μου το...

Σημαντική συμφωνία για τους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου. Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

Αθήνα - Σαγκάη: νέα αεροπορική σύνδεση
-

Απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Σαγκάη θα αποκτήσει η Αθήνα. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τον Ιούλιο του 2020 μετά το έντονο σχετικό ενδιαφέρον της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας Juneyao Air, όπως συμφωνήθηκε την Δευτέρα, στην Σαγκάη, μετά απο συνάντηση του προέδρου της εταιρείας Zeal Hong Laing με τον γγ Τουρισμού Κωνσταντίνο Λούλη και τον γενικό πρόξενο Βασίλη Κονιάκο. Η συμφωνία θεωρείται πολύ σημαντική, που θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας κυρίως στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου.

Ήδη η Juneyao Air έχει έρθει σε επαφή με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει με πολύ μεγάλη επιτυχία αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο με τρία δρομολόγια την εβδομάδα.

Η συνάντηση των δυο πλευρών έγινε με την ευκαιρια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα και λίγες ημέρες πριν απο την άφιξη, σήμερα Κυριακή, στην Αθήνα του Προέδρου της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος θα υπογράψει σειρά συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ελλάδας.

Νοτοπούλου: Η συμφωνία κλείστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 

Σε σχόλιο της η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου ανέφερε αφέρει ότι «η ιστορική συμφωνία για την έναρξη της πτήσης Αθήνας- Σαγκάης δεν κλείστηκε τώρα. Κλείστηκε τον Ιανουάριο του 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της πτήσης Αθήνας- Πεκίνο από το 2017. Η τότε Yπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στη Σαγκάη τον Ιανουάριο του 2019, σχεδόν ένα χρόνο πριν δηλαδή, με τον πρόεδρο της Juneayo Air, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι  διαπραγματεύσεις, έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις, και οριστικοποιήθηκε η συνεργασία και η συμφωνία για την έναρξη της πτήσης. Η κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε απλά και την υπέγραψε. Και είναι θλιβερό που δεν παραδέχεται ότι το κράτος έχει συνέχεια, που αποσιωπά το επιτυχημένο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ,  και το παρουσιάζει για μία ακόμη φορά ως δικό της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ