Κοινωνία

04 Νοεμβρίου 2019 13:08 Τελευταία ενημέρωση : 04 Νοεμβρίου 2019 21:14

Πέτρες και μολότοφ στην μαθητική πορεία

Διάβασέ μου το...

Επεισόδια σημειώθηκαν στη μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Μία σύλληψη και προσαγωγές. Βρήκαν σακίδιο γεμάτο μολότοφ.

Πέτρες και μολότοφ στην μαθητική πορεία
-

Σε μια σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές, προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν στην περιοχή της Ομόνοιας, μετά την ολοκλήρωση του μαθητικού - φοιτητικού συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε επίθεση ομάδας ατόμων με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ακόμη, ότι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή ένα σακίδιο με επτά βόμβες μολότοφ.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος της Βουλής, όταν ομάδες αγνώστων έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.

Ορισμένοι από τους ταραξίες προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων στην οδό Πανεπιστημίου.

Με κεντρικό σύνθημα «Στους δρόμους είναι οι μαθητές, έξω από τα σχολεία μας οι πολυεθνικές», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι την Πλατεία Συντάγματος.

Μαθητική πορεία - επεισόδια

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Στις κινητοποιήσεις των μαθητών συμμετείχαν, με καλέσματά τους, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, όπως η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, καθώς και η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας και Γ', Δ', Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Μαθητική πορεία - επεισόδια

Μαθητική πορεία - επεισόδια

Μαθητική πορεία - επεισόδια