Παράξενα

25 Νοεμβρίου 2019 22:49

Βαριά “καμπάνα” σε πιλότο που έβαλε επιβάτιδα στο κόκπιτ εν ώρα πτήσης (εικόνα)

Διάβασέ μου το...

Η φωτογραφία που έγινε viral στα social media και η ποινή που επιβλήθηκε στον απερίσκεπτο κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Βαριά “καμπάνα” σε πιλότο που έβαλε επιβάτιδα στο κόκπιτ εν ώρα πτήσης (εικόνα)
-

Η αεροπορική εταιρία Air Guilin, στην αυτόνομη περιοχή Γκουανγκσί Τζουάνγκ της νότιας Κίνας, απαγόρευσε διά βίου σε πιλότο της να πετά αεροσκάφη, αφού έγινε γνωστό ότι εκείνος επέτρεψε σε επιβάτιδα να μπει στο πιλοτήριο εν ώρα πτήσης, πριν από περίπου 10 μήνες.

Όλα ξεκίνησαν όταν αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - και έγινε viral - μία φωτογραφία με μια γυναίκα, χωρίς να φορά ειδική στολή, να κάθεται στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, κάνοντας με τα δάχτυλα το σήμα της νίκης (V). Τη φωτογραφία συνόδευε το σχόλιο «Χίλια ευχαριστώ στον κυβερνήτη» στα κινεζικά.

Σύμφωνα με την Air Guilin, το περιστατικό συνέβη νωρίτερα φέτος σε πτήση από την πόλη Γκουιλίν προς την ανατολική επαρχία Τζιανγκσού.

Η Air Guilin ανακοίνωσε ότι ο κυβερνήτης παραβίασε τις διαδικασίες και τους κανονισμούς λειτουργίας και ότι η εταιρία θα βελτιώσει τα μέτρα ασφάλειας για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά.

Στον κυβερνήτη απαγορεύθηκε διά βίου να πιλοτάρει αεροσκάφη, ενώ και άλλα μέλη του ιπτάμενου προσωπικού θα τοποθετηθούν σε θέσεις εδάφους επ’ αόριστον έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες της εταιρίας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, δεν επιτρέπεται η είσοδος επιβατών στο πιλοτήριο χωρίς ειδική άδεια ή χωρίς οι συνθήκες να καθιστούν «απαραίτητο» κάτι τέτοιο. Πέρυσι, η κινεζική αεροπορική εταιρία Donghai Airlines έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν πιλότο για έξι μήνες και ανακάλεσε την πιστοποίησή του ως εκπαιδευτή αφού επέτρεψε στη σύζυγό του να μπει στο πιλοτήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ