Κοινωνία

06 Νοεμβρίου 2019 06:29 Τελευταία ενημέρωση : 06 Νοεμβρίου 2019 11:57

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Διάβασέ μου το...

Με αυτήν του αρχηγού της Χρυσής Αυγής ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών. Τι πρόκειται να ισχυριστεί. Η «χάρη» που ζήτησε.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος
-

Λίγο μετά τις 10:00 προσήλθε για την απολογία του στο Εφετείο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, στη θέα του οποίου σηκώθηκαν όρθιοι οι υποστηρικτές του, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στην κατάμεστη αίθουσα. Tην ίδια ώρα, η υπόλοιπη αίθουσα αποδοκίμασε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Παρούσα στο δικαστήριο είναι και η Μάγδα Φύσσα, η οποία αποκάλεσε "σκυλί" τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, με την απολογία του οποίου ολοκληρώνεται η διαδικασία των απολογιών των κατηγορούμενων.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

'Εξω από το Εφετείο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, από αριστερές οργανώσεις.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

«Ήρθαν μασκοφόροι λες και πήγαν να συλλάβουν Μπιν Λάντεν»

Αθώος δήλωσε για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, στην αρχή της απολογίας του.

«Θέλω να δηλώσω αθώος από τις κατηγορίες μου αποδίδονται κατόπιν πολιτικής σκευωρίας 25 ετών. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Το έχω καταγγείλει και στη Βουλή. Δεν θα έπρεπε η ηγεσία να ορίζεται από εκάστοτε Κυβέρνηση.

Για πρώτη φορά στη πολιτική ιστορία Ελλάδος κάθεται στο εδώλιο ένας αρχηγός για πράξη ενός οπαδού κόμματος. Δεν κατηγορήθηκε κανένα κόμμα για πράξεις βέβαια καταδικαστέες.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Στη συμφωνία της Βάρκιζας δεν θεωρήθηκαν οι επικεφαλής ηθικοί αυτουργοί», τόνισε ο Ν. Μιχαλολιάκος και στη συνέχεια τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ποια εγκληματική οργάνωση, ήμασταν γνωστοί στο πανελλήνιο 25 χρόνια, με παρουσία στις τηλεοράσεις. Με ποια λογική οι βουλευτές που τους επέλεξε ο ελληνικός λαός είναι διευθυντές εγκληματικής οργανώσεως; Είναι πολύ σημαντικό ότι πρόκειται για ένα ετερόκλητο πλήθος ατόμων, πως ένας που έφτιαχνε τυρόπιτες στο Περιστέρι είναι διευθυντές με αυτόν που έβοσκε πρόβατα; Εγκληματική οργάνωση δεν υπήρχε. Είμαι εδώ να υπερασπιστώ ένα ολόκληρο κόσμο. Με μία βρώμικη προπαγάνδα με πολιτική στόχευση φτάσαμε έως εδώ».

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε και στο θέμα της σύλληψής του. «Ήρθαν μασκοφόροι λες και πήγαν να συλλάβουν Μπιν Λάντεν».

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Καθήκον όλων μας να οδηγήσουμε τις ιδέες και τις πρακτικές της ΧΑ οριστικά στη λήθη

 Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου, αναφέρει τα εξής:

Με την σημερινή απολογία ενώπιον του δικαστηρίου του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, αυτού που επί 30 χρόνια διευθύνει το ναζιστικό μόρφωμα, του υπεύθυνου για όλες τις πράξεις της, ολοκληρώνεται σήμερα η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ύστερα από σκληρούς αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος.

Η απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η έκβασή της αποτελεί ορόσημο για την πολιτική ζωή του τόπου, σε μία κρίσιμη περίοδο για την αναζωπύρωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών ιδεών.

Δεν ξεχνάμε το τέρας του φασισμού και τις αιτίες που το εξέθρεψαν, ούτε τους νεκρούς που άφησε πίσω της η νεοναζιστική συμμορία. Ο δημοκρατικός κόσμος, με τη δυναμική του παρουσία στο Εφετείο, ζητάει την παραδειγματική καταδίκη των μελών της φασιστικής οργάνωσης. Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της, ώστε να κλείσει οριστικά ο κύκλος της εγκληματικής βίας.

Η αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη όλων μας δεν σταματά στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ειδικά σήμερα που, με αφορμή το προσφυγικό, κάποιοι καλλιεργούν  ακροδεξιά αντανακλαστικά ταΐζοντας έτσι το αυγό του φιδιού, η καθημερινή δράση, προκειμένου οι ιδέες και οι πρακτικές της Χ.Α. να οδηγηθούν οριστικά στη λήθη, είναι καθήκον όλων μας.