Υγεία - Περιβάλλον

06 Νοεμβρίου 2019 12:38 Τελευταία ενημέρωση : 07 Νοεμβρίου 2019 14:53

Απίστευτη καταγγελία Κικίλια για παρακύκλωμα στο ΚΕΘΕΑ

Διάβασέ μου το...

Τι είπε για τους "ναρκέμπορους" και την "φάμπρικα" για την αποφυλάκιση τους. Τι του απάντησε ο Ξανθός. Για προσφυγή του στην Δικαιοσύνη, κάνει λόγο ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Απίστευτη καταγγελία Κικίλια για παρακύκλωμα στο ΚΕΘΕΑ

Σε σοβαρότατη καταγγελία για παρακύκλωμα που φαίνεται να είχε στηθεί μέσω υπαλλήλων του ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης  για το πρόγραμμα «Προμηθέας» στις φυλακές Διαβατών, προέβη στη Βουλή ο Βασίλης Κικίλιας.

Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που περιλαμβάνει σωρεία διατάξεων, ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε πόρισμα του Οργανισμού για να καταγγείλει ότι το «κύκλωμα» βάφτιζε ναρκέμπορους, χρήστες ναρκωτικών, προκειμένου να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από το νόμο και εν τέλει να αποφυλακίζονται.

Ο Βασίλης Κικίλιας επέρριψε δε, ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση, η οποία –όπως είπε- αντί να πάει στον εισαγγελέα, αγνόησε το σοβαρό αυτό θέμα και μίλησε για καταιγιστικές εξελίξεις.

«Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές. Είναι προφανές ότι η διοίκηση ΚΕΘΕΑ το γνώριζε. Από τον Μάρτιο του 2018 φωνάζουν οι εργαζόμενοι και δεν είχε γίνει τίποτε. Τελικά 15 Μαρτίου 2019 το Δ.Σ αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα. Το απερχόμενο ΔΣ του ΚΕΘΕΑ ενώ γνώριζε όλα αυτά για τις οικονομικές ατασθαλίες, για το ότι βάφτιζαν ναρκέμπορους ως χρήστες ναρκωτικών για να τους αποφυλακίζουν, για την παράνομη χρήση ναρκωτικών  δεν έκανε τίποτα. 

Ποιος από μας θα ήταν στο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, θα έπαιρνε αυτά τα στοιχεία και δεν θα πήγαινε στον εισαγγελέα; Ζητώ να προσκληθεί στην Επιτροπή όλο το προηγούμενο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, να έρθει να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν έκανε καμία ενέργεια για να προφυλάξει το λαό», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του ο τέως υπουργός Υγείας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός απέκρουσε τις καταγγελίες του διαδόχου του λέγοντας ουσιαστικά πως επρόκειτο για εσωτερικό έλεγχο και αφορά μόνο μία από τις 110 δομές που έχει το ΚΕΘΕΑ.

Παρασκευόπουλος: μόνη μου λύση η προσφυγή στην Δικαιοσύνη

Σε δήλωση του, ο πρώην Υπ. Δικαιοσύνης και επί σειρά ετών στέλεχος της Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, Νίκος Παρασκευόπολους, αναφέρει «Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του προσώπου μου, τώρα με νέα αφορμή το ΚΕΘΕΑ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ένας νόμος που μείωσε την εγκληματικότητα σε βαριά κακουργήματα και βελτίωσε τις συνθήκες στις ελληνικές φυλακές, ο οποίος αφορούσε το σύνολο των κρατουμένων της χώρας, αναφέρεται από τους συκοφάντες σαν να ευνοούσε μόνο μια ειδική κατηγορία κρατουμένων. Ένας οργανισμός με πολύχρονο, πανελλήνια και παγκόσμια αναγνωρισμένο έργο, το ΚΕΘΕΑ, σπιλώνεται εξαιτίας των προβλημάτων μιας μόνο από τις 110 μονάδες του. Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΚΕΘΕΑ, απαρτιζόμενα από προσωπικότητες που τιμά η χώρα, ακυρώνονται συλλήβδην και γίνεται λόγος για εναλλαγή κατά τα τελευταία 15 χρόνια δύο προσώπων (σε ό,τι με αφορά, υπ’ όψιν ότι η τελευταία μου προεδρική θητεία είχε λήξει το 2005). Μόνη μου λύση είναι πλέον η προσφυγή στη Δικαιοσύνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ