Πολιτική

06 Νοεμβρίου 2019 18:28 Τελευταία ενημέρωση : 06 Νοεμβρίου 2019 23:01

Πυρά Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για το Προσφυγικό

Διάβασέ μου το...

Δριμεία επίθεση από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πως απαντούν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Πυρά Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για το Προσφυγικό

Την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο συμπεριφορές έναντι προσφύγων και παράτυπων μεταναστών ζητά ο Αλεξης Τσίπρας, «πυροβολώντας» τον Πρωθυπουργό και υποστηρίζοντας ότι «πατάει σε δύο βάρκες», ισχυριζόμενος ότι  τις αντιδράσεις «Όταν τόσα χρόνια λαϊκίζεις χυδαία για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν έρχεσαι αντιμέτωπος μόνο με τη σκληρή πραγματικότητα, τις μεγαλοστομίες και τα ψέματά σου. Έρχεσαι αντιμέτωπος και με τα πιο σκοτεινά, ρατσιστικά αντανακλαστικά που ξέθαψες και εξέθρεψες για λίγα ψηφαλάκια».

Κύκλοι της ΝΔ σχολιάζουν ως απάντηση στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τα εξής: «Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει το ρόλο του σχολιαστή στα social media, τα fake news και τον γνωστό λαϊκισμό του. Σε μόλις τρεις μήνες δείχνει να έχει ξεχάσει τις Μόριες που παρέδωσε. Με το γνωστό θράσος του θέλει να γίνει και τιμητής. Οι Έλληνες όμως θυμούνται τα έργα και τις ημέρες του κι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κινηθεί δυναμικά για να δώσει λύσεις».

Όλη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Στην ανάρτηση του, ο Αλέξης Τσίπρας γράφει «Στη αρχή αφαίρεσαν το ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες και το δικαίωμα από τα προσφυγόπουλα να εγγραφούν στα σχολεία. Αργότερα μίλησαν για εισβολείς που θα τους αντιμετωπίσουν ακόμη και στη θάλασσα. Μετά είδαν αμήχανοι ξεχασμένους «Μακεδονομάχους» να βγαίνουν με τις περικεφαλαίες στους δρόμους για να αποτρέψουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα μέρη τους. Προχθές βουλευτές τους επικρότησαν κάποιους ανεγκέφαλους σαδιστές στα Διαβατά που επιχειρούν την προσβολή και την ταπείνωση του θρησκευτικού αισθήματος δυστυχισμένων ανθρώπων. Και σήμερα αναρωτιέμαι πώς και εάν θα αντιδράσουν στην είδηση ότι φασίστες στη Θεσσαλονίκη χαράκωσαν ένα προσφυγόπουλο που έκανε το λάθος να πάει στο σχολείο του. Όταν τόσα χρόνια λαϊκίζεις χυδαία για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν έρχεσαι αντιμέτωπος μόνο με τη σκληρή πραγματικότητα, τις μεγαλοστομίες και τα ψέματά σου. Έρχεσαι αντιμέτωπος και με τα πιο σκοτεινά, ρατσιστικά αντανακλαστικά που ξέθαψες και εξέθρεψες για λίγα ψηφαλάκια. Έστω και τώρα ας καταλάβει ο κος Μητσοτάκης ότι η διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι επικοινωνία. Ας σταματήσει να πατάει σε δυο βάρκες και να χαϊδεύει τα αυτιά όσων βάζουν εμπόδιο στη λογική. Και ας απομονώσει και καταδικάσει επιτέλους δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του».

Τσίπρας - facebook - πρόσφυγες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ