Πολιτική

07 Νοεμβρίου 2019 12:12 Τελευταία ενημέρωση : 07 Νοεμβρίου 2019 23:44

Μητσοτάκης στην επιτροπή “Ελλάδα 2021”: τότε ήταν η γέννηση, τώρα η αναγέννηση

Διάβασέ μου το...

Ξεκίνησαν, παρουσία του ΠτΔ οι εργασίες της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Τι δήλωσαν Γ. Αγγελοπούλου και Κ. Τασούλας.

Μητσοτάκης στην επιτροπή “Ελλάδα 2021”: τότε ήταν η γέννηση, τώρα η αναγέννηση
-

Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της συνεργασίας της με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ενόψει της προετοιμασίας της χώρας μας για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, κήρυξε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε πανηγυρική εκδήλωση στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η δική μας γενιά οφείλει να δείξει τι πετύχαμε σε δύο αιώνες ελεύθερης ζωής τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή, κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής.

«Οι κύκλοι της ιστορίας μοιάζουν να ειρωνεύονται τις ιστορίες των ανθρώπων, είπε. Σήμερα καλούμαστε να επανατοποθετήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο. Τότε ήταν η γέννηση, τώρα είναι η αναγέννηση. Προσδοκώ ότι τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση θα συνδεθούν με τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 και τη σύσταση του ελληνικού κράτους αποτελούν ορόσημο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα», επισήμανε μιλώντας στη Βουλή, κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου. Είναι μια ευκαιρία αναμέτρησης με το μέλλον και μια ευκαιρία να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο, συμπλήρωσε.

Βουλή - επιτροπή - ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ 1821

«Σήμερα η σύγχρονη Ελλάς, στη σύγχρονη Βουλή ξεκινάει τη σπάνια προσπάθεια να αναδείξει την ιστορία, την αξία και τον πολιτισμό της. Όχι για να γαντζωθούμε σε αυτήν, αλλά για να γίνει εφαλτήριο», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το 1821 εκτός από μάχες & ιστορικά γεγονότα είχαμε και πράξεις βαθύτατα πολιτικές, που συνδυαζόμενες με τον ηρωισμό παρήγαγαν ιστορία, είπε ο πρόεδρος της Βουλής. Εμείς σήμερα εδώ αναλαμβάνουμε τη μεγάλη αποστολή. Η θεσμοθετημένη Επιτροπή με την πρόεδρο της, με τη συνεργασία πρωθυπουργού & Βουλής, θα φιλοτεχνήσουμε ενόψει του 2021 τη νέα ζωφόρο του Παρθενώνα, τόνισε και επισήμανε, «Ο Περικλής στον Επιτάφιό του είπε ότι λέμε κι εμείς σήμερα».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Βουλή - επιτροπή - ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ 1821

Βουλή - επιτροπή - ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ 1821

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε η Ελληνική Λύση αναφέρει ότι «συμφωνεί με την ιδέα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημιουργία της επιτροπής "Ελλάδα 2021"  που θα αναλάβει τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνική παλιγγενεσία, διαφωνεί όμως με την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίζουν την επιτροπή αυτή. Το έτος 2021 έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνισμό καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια Εθνικής Ανάτασης κι Ανάστασης, ενώ η Εθνική μας Παλιγγενεσία αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή του νεώτερου Ελληνισμού καθώς αποτινάξαμε τον οθωμανικό και ισλαμικό ζυγό. Θεωρούμε πως η τοποθέτηση της κας Γιαννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, στην προεδρία της επιτροπής "Ελλάδα 2021" δεν είναι συμβατή με τη σημειολογία και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι εορτασμοί αυτοί στον Ελληνικό λαό. Από τη στιγμή που επελέχθη πρόσωπο που δεν είναι κοινής αποδοχής από τους πολίτες κι επειδή τα πρόσωπα έχουν σημασία και δίνουν αξία (κι αντίστοιχα απαξιώνουν) θεσμούς και πρωτοβουλίες, ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αποφασίσαμε πως δεν θα μπορούμε να έχουμε συμμετοχή τόσο στη σημερινή εκδήλωση, όσο και στις διεργασίες της επιτροπής που θα ακολουθήσουν. Δυστυχώς η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία για μία Εθνική επέτειο, αμαυρώνεται από ένα και μόνο πρόσωπο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ