Κοινωνία

07 Νοεμβρίου 2019 19:12 Τελευταία ενημέρωση : 07 Νοεμβρίου 2019 23:14

ΛΑΡΚΟ: Θρήνος και βαριές διώξεις για το εργατικό δυστύχημα

Διάβασέ μου το...

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 55χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη στο εργοστάσιο το πρωί της Τετάρτης.

ΛΑΡΚΟ: Θρήνος και βαριές διώξεις για το εργατικό δυστύχημα
-

Το «τελευταίο αντίο» στον 55χρονο άντρα και πατέρα τριών παιδιών που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, είπαν το απόγευμα της Πέμπτης, φίλοι και συγγενείς.

Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ παρέμεινε κλειστό σήμερα λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που προκήρυξε το σωματείο των εργαζομένων, ενώ έγινε και έλεγχος από κλιμάκιο της επιθεώρησης μεταλλείων νοτίου Ελλάδος.

Μετά την πολύωρη απολογία τους σε Εισαγγελέα και Ανακρίτρια και οι έξι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα αφέθηκαν ελεύθεροι έως την τακτική δικάσιμο. 

Για τους πέντε εκ των κατηγορουμένων επιβλήθηκε μοναδικός περιοριστικός όρος η εμφάνιση άπαξ στις αρχές κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της μόνιμης κατοικίας τους, ενώ στον τεχνικό ασφαλείας δεν επεβλήθη περιοριστικός όρος.

Πρόκειται για τον διευθυντή του εργοστασίου, τον τεχνικό ασφαλείας, τον προϊστάμενο του τμήματος, τον εργοδηγό και δυο επιστάτες. 

Οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι βαρύτατες και σε βαθμό κακουργήματος: «Έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου διά παραλείψεως από κοινού» και «Έκθεση από την οποία προκλήθηκε θάνατος του παθόντος διά παραλείψεως από κοινού»

Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές του εργοστασίου των Εργατικών Κέντρων Φθιώτιδας και Λαμίας και φυσικά συγγενείς τους, που θεωρούν πως είναι η πρώτη φορά μετά από δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ ή σε άλλο εργοστάσιο που υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες εναντίον όσων κρίνονται υπεύθυνοι.