Πολιτική

08 Νοεμβρίου 2019 08:14

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: “Παράθυρο” για επέμβαση της φρουράς

Διάβασέ μου το...

Δεν αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή. Εξαίρεση βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ ζητεί ο Παπαγγελόπουλος. Ο Τσοβόλας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο:  “Παράθυρο” για επέμβαση της φρουράς
-

«Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ναυάγησε απόψε και η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή και η εξέταση του αιτήματος που κατέθεσε, δια των συνηγόρων του, ο κ. Παπαγγελόπουλος, να ανακληθεί η απόφαση για τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο», σημείωναν πηγές της Επιτροπής, μετά την αναβολή της έναρξης των εργασιών της Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Πηγές της Επιτροπής εξηγούσαν επίσης, ότι «προς το παρόν η επιτροπή κινήθηκε με τη λογική να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης, τουλάχιστον για την πρώτη φορά που οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης παραβίασαν την απόφαση. Εφόσον κανείς δεν κάνει πίσω, κάποια στιγμή θα πρέπει να κινηθούν και συγκεκριμένες διαδικασίες», ανέφερε η ίδια πηγή.

«Βασικό αίτημα είναι η ανάκληση της απόφασης για τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι τελείως παράνομη και θα είναι άκυρη η λειτουργία της Επιτροπής», ξεκαθάρισε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο συνήγορος του Δημήτρης Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο νομικός είχε υποβάλει χθες αίτημα εξαίρεσης τριών βουλευτών, των Θανάση Πλεύρη και Κωνσταντίνου Κυρανάκη της ΝΔ και του Βασίλη Κεγκέρογλου του Κινήματος Αλλαγής, από την Επιτροπή, ζητώντας ευθέως την μη εξαίρεση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Για τους δύο τελευταίους έχει ζητηθεί από την πλειοψηφία της Επιτροπής η εξαίρεση, ωστόσο αμφότεροι εμφανίστηκαν στη χθεσινή παρθενική συνεδρίαση, η οποία δεν ξεκίνησε ποτέ, με τον πρόεδρό της εκφράζει την ανησυχία της τυχόν ακυρότητάς της.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του εξεταζόμενου Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δ.Τσοβόλας, εκφράζει την ανησυχία ότι, «η ΝΔ θα χαρακτηρίσει άκυρη τη διαδικασία», όταν δει «πως δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηριχθούν οι κατηγορίες», με σκοπό την προστασία του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή.

«Προστατεύουν τον Φρουζή γι' αυτό δεν μας θέλουν. Θα είμαστε εδώ και την επόμενη φορά», προειδοποίησε, από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης.

Καραγκούνης: Υπάρχουν και οι έσχατες λύσεις

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 χαρακτήρισε αντικοινοβουλευτική και αντιθεσμική τη συμπεριφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκη και Τζανακόπουλου στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis.

Όπως είπε ο κ. Καραγκούνης «δυστυχώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν αυτή τη φαρσοκωμωδία που έχουν ξεκινήσει, προφανώς προσπαθούν να φαιδροποιήσουν μια επιτροπή, συνεχίζουν αυτόν τον κοινοβουλευτικό ακτιβισμό τον οποίο όλοι καταγγέλλουν. Από δω και πέρα το λόγο θα τον έχει ο ίδιος ο κανονισμός της βουλής και τα αρμόδια όργανα της βουλής για να επιβληθεί η νομιμότητα»

Στη συνέχεια, ο κ.Καραγκούνης εξέφρασε την άποψη πως μπορεί το θέμα να πάει και στην ολομέλεια να αποφασίσει κι αν θεωρήσουν ότι είναι αντισυνταγματική και η απόφαση της ολομελείας ,σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και οι έσχατες λύσεις τις οποίες κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Ενώ ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί ούτε κοινοβουλευτικό μπάχαλο, ούτε κοινοβουλευτικό αντάρτικο και δεν θα δείξει καμία επίσης ανοχή σε κοινοβουλευτικούς Ρουβίκωνες ή ανθρώπους οι οποίοι θα θελήσουν να δράσουν και να ταυτιστούν με βουλευτές άλλων κομμάτων.    

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ Πολακίζει

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε πως την ευθύνη για τη συμπεριφορά και τη στάση των Πολάκη και Τζανακόπουλου τη φέρει στο ακέραιο ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «ανώριμο, ο οποίος Πολακίζει».

«Οι άνθρωποι ζουν σε άλλο νομικό πλανήτη, η άγνοια τους είναι πλέον παροιμιώδης, ζητάνε να εξετάζουνε και την ίδια στιγμή να είναι και μάρτυρες, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, δηλαδή σε ποιο κράτος πολιτισμένο γίνονται αυτά τα πράγματα; Τώρα   όταν μπαίνει η ομάδα της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι 7 βουλευτές, σε μία παράταξη σχεδόν στρατιωτική, ο ένας πίσω από τον άλλον, έβλεπα έτσι και τον κ. Τζανακόπουλο σοβαρό και στιβαρό μπροστά, ήταν και λίγο κοντοκουρεμένος, άλλα πράγματα μας θυμίζουν όλα αυτά, αυτό το νταϊλίκι και θα μου περάσει το δικό μου και ας είμαι μειοψηφία, θες δεν θες, αυτό το ότι θα καταπατήσω ό τι έχει συμβεί κι έχει γίνει στο παρελθόν γιατί εγώ το θέλω, μας θυμίζουν την περίοδο 2012-2015, τους αγανακτισμένους στην πλατεία, όλους εκείνους που φώναζαν κρεμάλες στους προδότες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.