Πολιτική

08 Νοεμβρίου 2019 16:34

Κουμουτσάκος: η μεταναστευτική πολιτική δεν ασκείται με μπύρες και κοψίδια

Διάβασέ μου το...

Σαφείς αποστάσεις από συναδέλφους του πήρε ο Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας το μπάρμπεκιου έξω από τη δομή προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά.

Κουμουτσάκος: η μεταναστευτική πολιτική δεν ασκείται με μπύρες και κοψίδια

Σαφείς αποστάσεις από συναδέλφους του στη ΝΔ για όσα είπαν για την εκδήλωση με μπάρμπεκιου έξω από τη δομή προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά, την Κυριακή, κράτησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Οι γραφικότητες πρέπει κάποτε να τελειώνουν. Ούτε με σουβλάκια, ούτε  με μπύρες,  ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική», είπε ο  αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, στη Βουλή.

Σχολιάζοντας την αναφορά της Φωτεινής Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25 ότι η κατανάλωση χοιρινού δεν απαγορεύεται προφανώς δια νόμου στη χώρα, αλλά θα έπρεπε από τη συνείδησή μας όταν γίνεται έξω από δομές φιλοξενίας που έχουν καταλήξει όσοι πήγαν ενδοχώρα από Λέρο κι άλλα νησιά, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε πως τον καλύπτει πλήρως η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη. «Προσυπογράφω, συμφωνώ και τονίζω τη θέση της κ. Μπακογιάννη. Αυτή είναι η θέση μου ως αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της είχε πει πως «η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ