Αθλητικά

10 Νοεμβρίου 2019 18:46

Ο Σλούκας δεν άγγιξε το πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Αντιδράσεις από τους φίλους της Φενερμπαχτσέ για την κίνηση του Έλληνα διεθνή. Η απάντηση του Κώστα Σλούκα.

Ο Σλούκας δεν άγγιξε το πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ (βίντεο)Οι Τούρκοι τιμούν την μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ, 81 χρόνια μετά το θάνατό του, και οι παίκτες της Φενέρμπατσε, κατά την είσοδό τους στο γήπεδο για τον αγώνα με την Μπεσίκτας, κράτησαν σχετικό πανό, το οποίο έγραφε «θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό».

Ωστόσο, ο Κώστας Σλούκας ήταν ο μοναδικός που δεν άγγιξε το πανό, με τους φίλους της Φενέρ να «ξεσηκώνονται» και να σχολιάζουν με άσχημο τρόπο, την κίνηση του Έλληνα διεθνή, κάτω από την σχετική ανάρτηση της ομάδας στο twitter.

Βέβαια, υπήρχαν και εκείνοι που τον υπερασπίστηκαν, λέγοντας πως ήταν δικαίωμά του να μην το κρατήσει και πως δεν έχει προκαλέσει ποτέ με τη συμπεριφορά του, όσο είναι στην τούρκικη ομάδα.

Με αφορμή τις αντιδράσεις ο Έλληνας γκαρντ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Φενέρ, πήρε θέση για το θέμα λέγοντας: «Σέβομαι απόλυτα τη χώρα και την ομάδα. Βρίσκομαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι' αυτή την ομάδα.

Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ' αυτή τη χώρα. Τη γνωρίζω. Πάντα τη σέβομαι. Ναι, είμαι Έλληνας πολίτης, αλλά βρίσκομαι εδώ τα τελευταία πέντε χρόνια για τη Φενέρμπαχτσε, που είναι εκπρόσωπος της Τουρκίας».