Αθλητικά

10 Νοεμβρίου 2019 18:59 Τελευταία ενημέρωση : 11 Νοεμβρίου 2019 18:22

Στην Ξάνθη πανηγύρισε το πρώτο του “διπλό” ο Πανιώνιος

Διάβασέ μου το...

Με αυτό το “τρίποντο”, οι Νεοσμυρνιώτες έφθασαν για πρώτη φορά φέτος σε… θετικό πρόσημο στον βαθμολογικό πίνακα.

Στην Ξάνθη πανηγύρισε το πρώτο του “διπλό” ο Πανιώνιος
-

Το πρώτο του “διπλό” στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Πανιώνιος, που νίκησε εκτός έδρας την Ξάνθη με 2-1 για τη 10η αγωνιστική της Super League. Οι “κυανέρυθροι” είχαν σε μεγάλη μέρα τον Αραμπούλι που σημείωσε δύο γκολ (53΄, 67΄), ενώ οι Ακρίτες ισοφάρισαν προσωρινά με τον Λισγάρα (55΄). Με αυτό το τρίποντο οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν τους 2 βαθμούς στο πρωτάθλημα και για πρώτη φορά έφτασαν σε... θετικό πρόσημο (σ.σ. είχαν ξεκινήσει με -6).

Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στον αγώνα και είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, με τον Πανιώνιο σε όλο το πρώτο ημίχρονο να περιορίζεται στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Οι γηπεδούχοι παρά την συντριπτική τους κατοχή έφτασαν κοντά μόνο σε μία φάση. Στο 18΄ ο Στάρτζεον μετά από παράλληλη πάσα και μπροστά σε κενή εστία “έπιασε αέρα” και δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ξάνθη - Πανιώνιος

Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε με ιδανικές προϋποθέσεις. Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στο κέντρο και έφυγε στην κόντρα. Ο Μασούρας στο 53΄ έβγαλε στον Αραμπούλι κι αυτός σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν για πολύ, καθώς δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε η Ξάνθη. Μετά από κόρνερ ο Λισγάρας αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά κι έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα.

Ξάνθη - Πανιώνιος

Στο 67΄ οι “κυανέρυθροι” με ένα πανομοιότυπο γκολ πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ. O Παπανικολάου βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Αραμπούλι σε κενή εστία έκανε το 1-2, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Οι Ακρίτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Στάρτζεον με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Σταρτζέον, Φασίδης, Κοβάτσεβιτς (63' Ντε Λούκας), Τζουρίτσκοβιτς, Λισγάρας, Τεσέιρα, Ρενέλα (54' Ντε Αμορίμ), Καρασαλίδης, Μουλέν (75' Τερκί), Σόσα.

Πανιώνιος (Νίκι Παπαβασιλείου): Μάλερμπ, Λυμπεράκης (90+2' Σαραμαντάς), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μασούρας (61' Καμαρά), Παπανικολάου, Άρτσε (81' Τσιλούλης), Οικονομίδης, Αραμπούλι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ