Πολιτική

11 Νοεμβρίου 2019 11:08 Τελευταία ενημέρωση : 11 Νοεμβρίου 2019 19:09

Παυλόπουλος – Τζινπίνγκ: θερμή υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο

Διάβασέ μου το...

Στη συνεργασία Ελλάδας – Κίνας, εστίασε ο ΠτΔ. Με αναφορά στον Ηράκλειτο, η απάντηση του Κινέζου ομολόγου του.

Παυλόπουλος – Τζινπίνγκ: θερμή υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο
-

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στο Σι Τζινπίνγκ, αναφέρθηκε στην τεράστια πρόοδο που έχει πετύχει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, εβδομήντα χρόνια από την ίδρυση της και συμπλήρωσε ότι «χάρις στη δική σας σοφία και το όραμα σας, έχει επιτευχθεί αλματώδης πρόοδος».

«Εκατομμύρια Κινέζοι δεν έχουν τα προβλήματα που είχαν, δεν είναι πια κάτω από όριο φτώχειας. Η Κίνα είναι πια παγκόσμιος παράγοντας στην οικονομία. Ο νέος δρόμος μεταξιού φέρνει την Κίνα πιο κοντά στην Ευρώπη. Εμείς μετέχουμε και θα συνεχίσουμε να μετέχουμε στο δρόμο του μεταξιού. Όλη η συνεργασία μας και με την ΕΕ είναι στη βάση του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο ΠτΔ.

Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε στη συνέχεια, «χαιρετίζω τη γενναία δήλωση σας ότι είστε υπέρ μιας ισχυρής Ευρώπης, ο ρόλος της οποίας είναι πλανητικός. Οι πολιτισμοί είναι η βάση της συνεργασίας μας. Το γονίδιο του ανθρώπου είναι κοινωνικό, οι συγκρούσεις είναι παθογένεια, δεν υπάρχει σύγκρουση πολιτισμών, οι πραγματικοί πολιτισμοί γκρεμίζουν τείχη διαχωρισμών. Η συμπόρευση μας δεν μετριέται με την έκταση εδάφους αλλά με το μεγαλείο της ψυχής των λαών».

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ - Προεδρικό Μέγαρο

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κίνας, τόνισε, «είναι μεγάλη χαρά μου που επισκέπτομαι την Αθήνα, οι χώρες μας είναι κληρονόμοι μεγάλων πολιτισμών και για αυτό συναντώνται. Οι λαοί μας αγωνίστηκαν σκληρά για να οικοδομήσουν μια σύγχρονη χώρα. Από χθες που ήρθα ένιωσα τον ελληνικό πολιτισμό. 1926 οι λαοί μας είναι περήφανοι για την πολιτισμική κληρονομιά . Ο Ηράκλειτος είπε ότι τα πάντα ρει, ελπίζω να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας και με ανοιχτό μυαλό να προωθήσουμε τη διαπολιτισμική συνεργασία μας».

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Κίνας, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ - ΧΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ - ΧΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ - ΧΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ