Πολιτική

11 Νοεμβρίου 2019 15:14 Τελευταία ενημέρωση : 14 Νοεμβρίου 2019 14:45

Τζιχαντιστής... εγκλωβισμένος στην νεκρή ζώνη Ελλάδας - Τουρκίας

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία. Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ. Η εθνικότητα του άνδρα και οι συνθήκες υπό τις οποίες "ξέμεινε" στην περιοχή.

Τζιχαντιστής... εγκλωβισμένος στην νεκρή ζώνη Ελλάδας - Τουρκίας
-

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη απο το πρωί της Δευτέρας στον Εβρο, καθώς ένας άνδρας που φέρεται ως τζιχαντιστής, έχει εγκλωβιστεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Πρόκειται για άντρα που συνελήφθη στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Συρία στο πλαίσιο της «Πηγής Ειρήνης».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, που είχε μπει στις τάξεις του ISIS. Απο την Δευτέρα το πρωί, βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη», ανάμεσα στις δύο χώρες, έπειτα από την απόφαση της Αγκυρας να εκδοθούν τζιχαντιστές στις χώρες προέλευσής τους.

Η Τουρκία μετέφερε τον άντρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την αιτιολογία ότι έχει λήξει η βίζα παραμονής του στην Τουρκία, όμως οι ελληνικές Αρχές στις Καστανιές αρνήθηκαν να τον δεχθούν.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η Ελληνική Αστυνομία αναφέρεται ότι "σήμερα το πρωί, Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα, Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία.

Ο προαναφερόμενος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς. Από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.

Σήμερα το απόγευμα ο εν λόγω επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του. Κατόπιν τούτου επέστρεψε στην Τουρκία".