Πολιτική

11 Νοεμβρίου 2019 18:01

Πολιτική θύελλα για την ΑΣΟΕΕ και τους “μπαχαλάκηδες”

Διάβασέ μου το...

Για ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο Κυβ. Εκπρόσωπος. Με αναφορές για αντιπερισπασμό απαντά η Κουμουνδούρου. Τι λένε τα άλλα κόμματα.

Πολιτική θύελλα για την ΑΣΟΕΕ και τους “μπαχαλάκηδες”
-

Έντονη ειναι η πολιτική αντιπαράθεση για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, μία ημέρα μετά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. και τα ευρήματα στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Για την ανάγκη να υπάρξουν «ανοικτά, ασφαλή και ελεύθερα Πανεπιστήμια» κάνει λόγο ο Στέλιος Πέτρας, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά συντάσσεται με τους αποκαλούμενους "μπαχαλάκηδες".

Σε δήλωση του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφέρει «Η Κυβέρνηση και οι πολίτες θέλουν ανοιχτά Πανεπιστήμια και ανοιχτά μυαλά. Οι μόνοι που θέλουν κλειστά Πανεπιστήμια και σκουριασμένα μυαλά, είναι οι γνωστοί “μπαχαλάκηδες” που τα μετέτρεψαν σε άσυλα ανομίας. Χθες η Αστυνομία, ακούγοντας τη φωνή αγωνίας φοιτητών και καθηγητών που έβλεπαν το Πανεπιστήμιό τους να μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας, εξάρθρωσε γιάφκα στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Από τον, λαλίστατο κατά τα άλλα, ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούσαμε κουβέντα. Όχι μόνο αυτό. Σήμερα είδαμε στελέχη του να πρωτοστατούν σε διαδηλώσεις προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια νοσηρή κατάσταση. Η σημερινή ένοχη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση υπέθαλψε επί 4,5 χρόνια αυτές τις συμπεριφορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει πάλι να ταυτιστεί με τους “μπαχαλάκηδες”. Η στάση του εξοργίζει την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών. Η ιστορία τους ξεπέρασε. Οι Έλληνες πολίτες στις γειτονιές και οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών».

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρατήσει το ακροδεξιό ακροατήριο της με νόμο και τάξη πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται «Ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν καταφέρνει να μαζέψει ούτε τους βουλευτές του για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, βάζει μπροστά μαζί με τον κ. Χρυσοχοΐδη το δόγμα «νόμος και τάξη» για να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους. Η εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και οι απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά σε φοιτήτριες, φοιτητές και δημοσιογράφους αποτελούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης, μήπως και ξεχαστεί το φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού. Οι εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ, η κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και του ασύλου παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, που η νεολαία ήταν ο εσωτερικός εχθρός και νόμος ήταν το δίκαιο του χωροφύλακα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που το μόνο που πετυχαίνει με την ανευθυνότητά της είναι να πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις».

Με ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ επικροτεί την επέμβαση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τονίζοντας πως η παράταξη «διαχρονικά και έμπρακτα, είναι απέναντι στη βία και στην ανομία». Ωστόσο, από το Κίνημα Αλλαγής σημειώνουν: «Σήμερα όμως δεν δικαιολογούνται ο υπερβάλλον ζήλος που έδειξε η αστυνομία και οι σκηνές βίας που έπρεπε με περιφρούρηση του χώρου να είχαν αποφευχθεί», αναφερόμενοι στα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα στην ΑΣΟΕΕ, μετά την απόφαση της Συγκλήτου για κλείσιμο του Πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ καταγγέλλει παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «για την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», η κυβέρνηση αξιοποιεί τις ενέργειες ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητικούς συλλόγους».

Το ΜέΡΑ25, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «αποφάσισε να τιμήσει τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου με μια όσο γίνεται πιστότερη αναπαραγωγή της» και καταγγέλλει την προσαγωγή δυο στελεχών της, που πήγαν να δουν από κοντά την κατάσταση. Ακολούθησε ένα απ’ τα γνώριμα πλέον blietzkrieg του Υπουργού ΠροΠο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος φαίνεται να πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος να σβήσεις μια φωτιά είναι με βενζίνη».

Η Ελληνική Λύση σημειώνει ότι η κυβέρνηση μπορεί τελικά να αποδειχθεί αποτελεσματική και καταγγέλλει πως «οι παράνομοι μπαχαλάκηδες – δήθεν φοιτητές για άλλη μία φορά έφυγαν σαν κύριοι αφού ρήμαξαν την ΑΣΟΕΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ