Quantcast

Πολιτική

12 Νοεμβρίου 2019 13:30 Τελευταία ενημέρωση : 12 Νοεμβρίου 2019 17:00

Στέλιος Πέτσας: τελειώνουμε με τις γιάφκες στα Πανεπιστήμια

Διάβασέ μου το...

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «στήριξη στο άσυλο της ανομίας και της παρανομίας». Τι απάντησε η Κουμουνδούρου. Τα σχόλια της Κυβέρνησης για την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου και τις τιμές στα φάρμακα.

Στέλιος Πέτσας: τελειώνουμε με τις γιάφκες στα Πανεπιστήμια

Τη δέσμευση της κυβέρνησης πως «τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν στους φοιτητές τους, οι γειτονιές στους κατοίκους τους και οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους» επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «στήριξη στο άσυλο της ανομίας και της παρανομίας».

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας τόνισε πως το περασμένo Σάββατο, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξουδετέρωσε έναν επικίνδυνο βραχίονα της ελληνικής τρομοκρατίας, όπως είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως πρόκειται για σημαντική επιτυχία που περιφρουρεί τη δημόσια ασφάλεια και τη Δημοκρατία ενώ αναφέρθηκε και στην εξάρθρωση «γιάφκας μπαχαλάκηδων  και κατασκευαστήριο μολότοφ  στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Χθες, οι Έλληνες πολίτες είδαν με έκπληξη να οργανώνεται διαδήλωση στην οποία μετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα να συνεχιστεί η νοσηρή κατάσταση που διαμορφώθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε τη στήριξή του στο άσυλο της ανομίας και της παρανομίας. Απέδειξε ότι επιλέγει - και πάλι - να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες. Προκαλεί την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών» είπε ο κ. Πέτσας και τόνισε:

«Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώνει με τις γιάφκες των κουκουλοφόρων, των κατασκευαστών μολότοφ, των διακινητών ναρκωτικών και των λαθρέμπορων εντός των Πανεπιστημίων. Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες: στους φοιτητές, τους εργαζόμενους, στους καθηγητές.  Οι Έλληνες πολίτες στις γειτονιές τους και οι φοιτητές στα Πανεπιστήμιά τους θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών. Αλλά δεν είναι μόνο τα Πανεπιστήμια. Σήμερα, όπως γνωρίζετε, ελευθερώθηκε από παράνομη κατάληψη ακόμη ένας χώρος, αυτή τη φορά σε μια επιβαρυμένη γειτονιά της Αθήνας, στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Πρόκειται για την 12η απελευθέρωση παράνομα κατειλημμένου χώρου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενημέρωση πολιτικών συντακτών - Στέλιος Πέτσας

Χαρίτσης: επικίνδυνη η στάση της κυβέρνησης με τις ενέργειες καταστολής

Για «ιδεολογικές εμμονές της ΝΔ που οδηγούν σε αυταρχικό παροξυσμό της κυβέρνησης» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για όσα είπε περί “μπαχαλάκηδων, ανομίας και παρανομίας” στα πανεπιστήμια.

Όλη η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση έχει ως εξής: Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου καταδεικνύουν τις ιδεοληπτικές εμμονές της κυβέρνησης που οδηγούν στον αυταρχικό παροξυσμό των τελευταίων ημερών. Αποκαλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες "μπαχαλάκηδες", απαξιώνοντας έτσι τους εκατοντάδες νέους ανθρώπους που διεκδίκησαν χτες το αυτονόητο -ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο, δίχως λουκέτα και αποκλεισμούς. Απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια, χαρακτηρίζοντάς τα "άσυλα ανομίας και παρανομίας". Πρόκειται για συστηματική συκοφαντία που στρέφεται εναντίον της ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας, του έργου και της προσφοράς των ελληνικών πανεπιστημίων, με μοναδικό σκοπό την αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Η κυβέρνηση οξύνει το κλίμα σε βαθμό που κανείς απορεί, πού αλήθεια αποσκοπεί η Νέα Δημοκρατία; Εμείς την προειδοποιούμε. Η προσπάθειά της να εκτρέψει τη δημόσια συζήτηση από την πρωτοφανή ανεπάρκειά της στο προσφυγικό, με ενέργειες βίας και καταστολής, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη.


Για τις τιμές των φαρμάκων

Ο κ. Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στο "πάγωμα" στις τιμές των φαρμάκων που αποφάσισε η κυβέρνηση και στη συνάντηση που είχε για το θέμα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η απόφαση της Κυβέρνησης να μην εφαρμοστούν οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων που είχαν ψηφιστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Αντιθέτως, με τις διατάξεις που προωθεί το Υπουργείο Υγείας - και οι οποίες ελπίζουμε να ψηφιστούν με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή – προβλέπεται όχι μόνο «πάγωμα» των τιμών των φαρμάκων, αλλά και μειώσεις έως και 7% για κάποια από αυτά» είπε ο κ. Πέτσας.

Για την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα τόνισε πως η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και με σταθερά βήματα ανακτά την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών.

Όπως είπε, η Κίνα που μας εμπιστεύτηκε στα χρόνια της κρίσης, έχει κάθε λόγο να αυξήσει τώρα τις επενδύσεις της στην Ελλάδα ενώ τόνισε πως ο Πρωθυπουργός  πέρα από την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων και την αύξηση του κινεζικού τουριστικού κύματος στη χώρα μας εργάζεται ταυτόχρονα για το άνοιγμα της τεράστιας κινεζικής αγοράς στα Ελληνικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, των αγροτικών.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην υπογραφή  16 συμφωνιών με τις οποίες εξειδικεύεται η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών τονίζοντας πως από όλα  αυτά προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα με αυτοπεποίθηση που επανέρχεται στην καρδιά των Ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων.

Ενημέρωση πολιτικών συντακτών - Στέλιος Πέτσας

Το κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης

Αναφερόμενος στο κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης ο κ. Πέτσας είπε πως σε τέσσερις μήνες, προωθήθηκαν από και ήδη ψηφίστηκαν από τη Βουλή 16 νομοσχέδια. Ειδικότερα αφορούν:

 1. Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση των 120 δόσεων.
 2. Το Επιτελικό Κράτος.
 3. Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση.
 4. Τα προσωπικά δεδομένα και ενσωμάτωση σχετικής κοινοτικής  Οδηγίας.
 5. Τις άδειες οδήγησης.
 6. Την κύρωση Π.Ν.Π για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στο Μάτι.
 7. Την κύρωση συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών, για την κυβερνοασφάλεια.
 8. Την κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των ΕΛ.ΠΕ. για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή 10 στο Ιόνιο Πέλαγος.
 9. Την κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών «Repsol Exploracion S.A» και «ΕΛ.ΠΕ.» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή "Ιόνιο", Δυτική Ελλάδα».
 10. Την κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών «Total», «ExxonMobil» και «ΕΛΠΕ» για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή «Νοτιοδυτικά Κρήτης».
 11. Την κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών «Total», «ExxonMobil» και «ΕΛΠΕ» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή «Δυτικά Κρήτης».
 12. Την ενσωμάτωση τριών κοινοτικών Οδηγιών για την ολοκλήρωση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού Χώρου.
 13. Τη σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ρυθμίσεις για τη διεύρυνση της εφαρμογής και την αυστηροποίηση του αντικαπνιστικού νόμου.
 14. Την κύρωση της συμφωνίας για παράταση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για την απαγόρευση και παρεμπόδιση της παράνομης εισαγωγής, εξαγωγής και μεταβίβασης της κυριότητας πολιτιστικών αγαθών.
 15. Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα».
 16. Το νομοσχέδιο Περί Διεθνούς Προστασίας, με αυστηροποίηση και επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Ενημέρωση πολιτικών συντακτών - Στέλιος Πέτσας

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν στην ολομέλεια σύμφωνα με τον κ. Πέτσα και τα ακόλουθα νομοσχέδια:

 1. Το νομοσχέδιο του  Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Κοινοτική Οδηγία σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την έρευνα, τις σπουδές, την πρακτική άσκηση, την εθελοντική υπηρεσία, τις ανταλλαγές μαθητών, ή τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την απασχόληση άμισθων βοηθών.
 2. Το νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
 3. Την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν την απαλλαγή από την υποχρέωση απόδοσης του φόρου διαμονής, κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας και κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας.
 4. Το αθλητικό νομοσχέδιο που αφορά στην κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, καθώς και επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.

«Σε τέσσερις μήνες έχουμε καταθέσει 16+4 νομοσχέδια, ενώ -όπως γνωρίζετε - βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και το φορολογικό νομοσχέδιο. Τι δείχνει αυτό το σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο; Ότι η Κυβέρνηση είχε ένα καλά προετοιμασμένο Σχέδιο πριν από τις εκλογές, το οποίο υλοποιεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Ότι είπαμε, το κάνουμε» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Τέλος ο κ. Πέτσας παρουσίασε το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις επόμενες μέρες.

Την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας «Ομόνοια» προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που απασχολούν την εθνική ελληνική μειονότητα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους του οργανισμού «το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα την «Ομάδα Δικαιωμάτων του παιδιού».

Την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μιλήσει στην 4η «Σύνοδο της Θεσσαλονίκης» που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Στο περιθώριο του «Thessaloniki Summit» θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους Πρωθυπουργούς Ζόραν Ζάεφ και Μπόικο Μπορίσοφ.

Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στην Ημαθία. Το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται για ιδιωτικούς λόγους στο Λονδίνο. Τη Δευτέρα θα έχει την περιοδική σύσκεψη - που ο ίδιος έχει καθιερώσει - με Περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Πέτσας εκ μέρους της Κυβέρνησης, ευχαρίστησε  τους Αθηναίους πολίτες και τους επισκέπτες της Πρωτεύουσας για την κατανόησή τους, για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που είναι απαραίτητα όταν τόσο σημαντικοί ηγέτες όπως ο Κινέζος Πρόεδρος Σί, επισκέπτονται τη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ