Αθλητικά

13 Νοεμβρίου 2019 10:28

Έχει τρέξει σε Μαραθώνιο σε όλα τα κράτη του κόσμου! (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τρέχοντας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ολοκλήρωσε την αποστολή του να τρέξει σε 196 Μαραθώνιους σε όλο τον κόσμο σε λιγότερο από δυο χρόνια.

Έχει τρέξει σε Μαραθώνιο σε όλα τα κράτη του κόσμου! (εικόνες)
-

Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο 30χρονος Αγγλος, Νικ Μπάτερ, έγραψε ιστορία, καταφέρνοντας κάτι που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε πετύχει κάποιος.

Ο Μπάτερ, γεννημένος στο Ντόρσετ, ένα χωριό στη Νότια Μεγάλη Βρετανία, έτρεξε Μαραθώνιο στο μοναδικό μέχρι εκείνη την στιγμή κράτος που του έλειπε. Συμπληρώνοντας έτσι ένα ξεχωριστό παζλ 196 χωρών! Και όλα αυτά, όπως αναφέρει σχετικά η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport», σε 674 ημέρες, λιγότερο από δύο χρόνια.

Το έκανε, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να χρηματοδοτήσει την έρευνα κατά του καρκίνου του προστάτη, φτάνοντας πάνω από 75.000 ευρώ.

Όμως ήταν ένας αγώνας που αγάπησε από μικρός, αφού έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο σε ηλικία 11 ετών και λίγα χρόνια αργότερα, αποφάσισε να αφήσει μια σίγουρη δουλειά στην τράπεζα για να αφιερώσει τον εαυτό του αποκλειστικά στο νέο του σκοπό. Συνολικά, έχει ολοκληρώσει 592 Μαραθωνίους. Και δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει, «Τώρα θα ξεκουρασθώ λίγες ημέρες, αλλά έπειτα θέλω να επιστρέψω στο τρέξιμο, είναι ο κόσμος μου».

Η ιδέα, όπως λέει, του ήρθε καθώς έτρεξε στην έρημο της Σαχάρας μετά από συνάντηση με τον Κέβιν Γουέμπερ, έναν άνθρωπο που είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη. Τον συνάντησε τον ενέπνευσε και αφού επιβεβαίωσε ότι κανείς δεν είχε τρέξει ποτέ έναν Μαραθώνιο σε κάθε ένα από 196 κράτη του κόσμου, άρχισε την πρόκληση. Και την κατέκτησε.

Νικ Μπάτερ - Μαραθώνιος Αθήνας

«Δεν είχα την ελάχιστη ιδέα - έγραψε στο Instagram - για το πώς αυτή η εμπειρία θα αλλάξει την ζωή μου και την προοπτική του κόσμου γύρω μου. Εξετάστε τη δυνατότητα μιας αλλαγής στη ζωή. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για κάτι καλύτερο. Να είστε γενναίοι, να αποδεχτείτε κάποιες αποτυχίες, να συνεχίζετε πάντα και να αρπάζετε τα όνειρά σας με τα δύο χέρια, μην τα αφήνετε ποτέ να φύγουν. Για τον Κέβιν και όλους εκείνους τους ανθρώπους που πεθαίνουν πολύ σύντομα, εκτιμήστε τις ημέρες σας. Θα νιώσετε αναγεννημένοι».

Για να ολοκληρωθεί η... επιχείρηση, ο Νικ έχει «συμπληρώσει» 10 διαβατήρια και από καιρό σε καιρό αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Βρετανία, αλλά μόνο για 24 ώρες, προκειμένου να λάβει ορισμένες βίζες.

Νικ Μπάτερ - Μαραθώνιος Αθήνας

Περιόδευσε στην Ευρώπη και είπε την ιστορία του στα σχολεία, αλλά και σε συναντήσεις, με ανθρώπους όλων των ηλικιών.

«Ελπίζω να εμπνεύσω κάποιον να ζήσει ελεύθερος, να ακολουθήσει τα όνειρά του και να μάθει από τον υπέροχο κόσμο που έχουμε κάτω από τα πόδια μας. Οι περισσότερες από τις κακές ενέργειες των ανθρώπων οφείλονται στην έλλειψη κατανόησης, σεβασμού και πολιτισμού σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ζουν άλλοι. Το ταξίδι και το τρέξιμο μου επέτρεψαν να δω τον κόσμο με διαφορετικά μάτια. Και τώρα τον αγαπώ πολύ περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νικ Μπάτερ - Μαραθώνιος Αθήνας

Νικ Μπάτερ - Μαραθώνιος Αθήνας