Αθλητικά

13 Νοεμβρίου 2019 13:59

“Κρεμάει παπούτσια” η Τσιμπούλκοβα

Διάβασέ μου το...

Τέλος για την καριέρα της Σλοβάκας που έφτασε σχεδόν στην κορυφή του κόσμου.

“Κρεμάει παπούτσια” η Τσιμπούλκοβα
-

Το τέλος της καριέρας της ανακοίνωσε η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο instagram. Η Σλοβάκα πρωταθλήτρια, νικήτρια του WTA Finals το 2016 και του Hopman Cup το 2009, αποφάσισε να αποσυρθεί από τα κορτ στα 30 της χρόνια. Μπορεί να μην κατέκτησε κάποιο γκραν σλαμ (ήταν φιναλίστ στο Αυστραλιανό όπεν το 2014), ωστόσο είχε μια καριέρα πλούσια σε νίκες και επιτυχίες. Κατέκτησε 8 τίτλους WTA, 2 ITF και το 2017 έφτασε έως το νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης. Όλη αυτή τη δεκαετία ήταν από τα «γερά» ονόματα του παγκόσμιου τένις και «τερματίζει» με θετικό απολογισμό καριέρας 450 νίκες-299 ήττες και ποσοστό 60,1%.

Ο επαναλαμβανόμενος τραυματισμός της στον αχίλλειο τένοντα είναι αυτός που έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της να σταματήσει πρόωρα το τένις. «Δεν ήταν μια απόφασή της στιγμής, αλλά μια μακροχρόνια διαδικασία. Είχα ήδη αποφασίσει να σταματήσω αμέσως μετά το Μαϊάμι, αλλά ο προπονητής μου μου θύμισε πως είχα υποσχεθεί να αγωνιστώ στο Fed Cup κι έτσι θέλησα με αυτό τον τρόπο να πω το αντίο στους Σλοβάκους φιλάθλους. Μετά από πολλή σκέψη και συζητήσεις με την οικογένειά μου, τους φίλους μου και την ομάδα μου, αποφάσισα να μην επιστρέψω στα γήπεδα ως επαγγελματίας. Για μένα είναι μια στιγμή γεμάτη με συναισθήματα, θλίψη, φόβο για το άγνωστο, αλλά και ενθουσιασμό για το τι θα μου φέρει η ζωή στο μέλλον», αναφέρει η Τσιμπούλκοβα σε δηλώσεις της στην επίσημη σελίδα της WTA και θυμίζει πως: «Όταν άρχισα να παίζω τένις, όλοι μου έλεγαν να μην το κάνω, επειδή ήμουν μικρόσωμη»!

Έτσι ο τελευταίος επαγγελματικός αγώνας της Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα ήταν φέτος στον 1ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, όταν ηττήθηκε και αποκλείστηκε από την Αρίνα Σαμπαλένκα.

AP - Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα - τένις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ