Κοινωνία

13 Νοεμβρίου 2019 21:37

“Επαναστατική Αυτοάμυνα”: Τι είπαν στις καταθέσεις τους οι δυο συλληφθέντες (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τον 46χρονο, που τραυματίστηκε στη ληστεία του Χολαργού, ψάχνει η Αντιτρομοκρατική. Πήραν νέα πειστήρια από το διαμέρισμα "γιάφκα".

“Επαναστατική Αυτοάμυνα”: Τι είπαν στις καταθέσεις τους οι δυο συλληφθέντες  (βίντεο)
-

Νέα πειστήρια πήραν την Τετάρτη τα στελέχη της Σήμανσης από το διαμέρισμα στον Χολαργό, όπου εντόπισαν το οπλοστάσιο της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Ένοικοι της πολυκατοικίας ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ, μετά τον εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας των εκρηκτικών στο διαμέρισμα. 

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να εντοπίσουν τον 46χρονο, που τραυματίστηκε στη ληστεία του Χολαργού. Ψάχνουν στοιχεία μέσα από τηλεφωνικές επικοινωνίες, κάμερες ασφαλείας, ενώ συνεχίζουν τις προσαγωγές και τις κατ' οίκον έρευνες 

Αρνούνται  τις κατηγορίες οι συλληφθέντες

Οι δύο συλληφθέντες κράτησαν κοινή στάση στον ανακριτή, καθώς αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ειδικά τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο 45χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν τα όπλα και τα εκρηκτικά επιφυλάχθηκε να καταθέσει νέο απολογητικό υπόμνημα στο μέλλον. 

«Αρνούμαι τις κατηγορίες για τις πράξεις, που μου αποδίδετε. Επιφυλάσσομαι να σας απαντήσω, όταν θα λάβω αντίγραφα από τις δικογραφίες, αλλά και θα ολοκληρωθούν οι έρευνες, που σχετίζονται με την υπόθεση. Αγνοούσα το περιεχόμενο των σακιδίων, που βρέθηκαν στο σπίτι μου», είπε στην κατάθεσή του ο 45χρονος. 

Ο συγκατηγορούμενός του υποστήριξε ότι ήταν κρατούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», σε κάποια χτυπήματα, για τα οποία τον κατηγορούν.

«Αρνούμαι ότι συμμετείχα σε τρομοκρατικές ενέργειες. Δεν είμαι μέλος της Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Δεν συμμετείχα στη ληστεία. Σε πράξεις, που μου αποδίδετε, ήμουν κρατούμενος. Το μόνο στοιχείο σε βάρος μου είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα», είπε από την πλευρά του στην κατάθεσή του ο 41χρονος.

Οι ισχυρισμοί τους φαίνεται ότι δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς, που διέταξαν την προφυλάκισή τους.