Κοινωνία

14 Νοεμβρίου 2019 07:57 Τελευταία ενημέρωση : 14 Νοεμβρίου 2019 22:52

Κακοκαιρία “Βικτώρια”: αποτιμούν τις ζημιές τους οι πληγείσες περιοχές (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στο στόχαστρο της "Βικτώριας" η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, αλλά και η Κρήτη. Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Ρόδο. Ολονύχτια βροχόπτωση στην Αττική.

Κακοκαιρία “Βικτώρια”: αποτιμούν τις ζημιές τους οι πληγείσες περιοχές (εικόνες)
-

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στο στόχαστρο της "Βικτώριας" μπήκαν η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, αλλά και η Κρήτη. Προβλήματα σημειώθηκαν και στην Αττική, όπου οι καταιγίδες συνεχίστηκαν όλο το βράδυ.

Η Κρήτη μετρά τις πληγές της, καθώς αρκετές είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία μετά το σαρωτικό πέρασμά της από το νησί.

Κεραυνός που έπεσε στην περιοχή του Φράγματος Μπραμιανών, στον Δήμο Ιεράπετρας, λίγο μετά τις 22.00 χθες το βράδυ είχε ως αποτέλεσμα να παραδοθεί στις φλόγες μια αποθήκη. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 22.28 και στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς μετέβησαν δύο οχήματα ε πέντε υπαλλήλους.

Την ίδια ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε γνωστό ότι σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ατόμων από ρέματα. Συγκεκριμένα, Πυροσβεστικό κλιμάκιο του Πύργου, επιχείρησε στο Πυράθι του Δ. Αρχανών Αστερουσίων με ένα όχημα και δύο υπαλλήλους, για άτομο το οποίο και μεταφέρθηκε επιτυχώς σε ασφαλές σημείο. Παράλληλα στον Πάτανο του Δ. Γόρτυνας, έσπευσαν δύο οχήματα με τέσσερις υπαλλήλους ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς η απομάκρυνση του ατόμου έγινε από ιδιώτες.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Με το πρώτο φως της ημέρας και αφού η κακοκαιρία στο νησί πλέον βρίσκεται σε ύφεση, πρόκειται να γίνει η αποτίμηση των ζημιών που με μια πρώτη ματιά δεν άφησε ανεπηρέαστο το οδικό δίκτυο. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες εξαιτίας και της έντονης βροχόπτωσης, οι δρόμοι σε αρκετές περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια καθιστώντας την διέλευση τους αδύνατη ενώ από την κακοκαιρία επηρεάστηκαν και οι πτήσεις.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η «Βικτώρια» χτύπησε και τη Ρόδο με κεραυνούς και ισχυρές βροχοπτώσεις σε ολόκληρο σχεδόν το νησί, οι οποίες προκάλεσαν μια σειρά από προβλήματα κυρίως στο βόρειο τρίγωνο της Ρόδου αλλά και στην πόλη.

Από τα πρώτα στοιχεία που κατέγραψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, το ξέσπασμα της κακοκαιρίας δημιούργησε μικρής έκτασης προβλήματα στο οδικό δίκτυο τόσο επί της Ρόδου – Λίνδου όσο και επί της Ρόδου Καμείρου, ενώ σε πολλές περιοχές ο όγκος της βροχής, παρέσυρε στους δρόμους πέτρες, χώμα και λάσπη, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Κέρκυρα - κακοκαιρία

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις και στο Ιόνιο, ειδικά στην Κεφαλονιά και την Κέρκυρα, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και χωριά, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τα οδικά δίκτυα.

Γερά νεύρα έπρεπε να έχουν οι οδηγοί στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Εξαιτίας των καταιγίδων, πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι και τα ακινητοποιημένα οχήματα σχημάτιζαν ατελείωτες ουρές. Ωστόσο, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Οδό Σικελιανού στο Γέρακα, αλλά και η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Βραυρώνος.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα και στη λειτουργία του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1225 (Αεροδρόμιο - Πειραιάς) ακινητοποιήθηκε στο Κορωπί λόγω διακοπής της γραμμής επαφής της ηλεκτροδότησης. Παράλληλα, έγινε μονοδρόμηση γραμμής και κατάργηση των δύο τελευταίων δρομολογίων στο τμήμα Λιόσια - Κορωπί.

Κέρκυρα - κακοκαιρία

Δείτε ΕΔΩ πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία "Βικτώρια"¨.

Κέρκυρα - κακοκαιρία

Κέρκυρα - κακοκαιρία

Κέρκυρα - κακοκαιρία

Κέρκυρα - κακοκαιρία

Κέρκυρα - κακοκαιρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ