Αθλητικά

16 Νοεμβρίου 2019 18:23 Τελευταία ενημέρωση : 17 Νοεμβρίου 2019 00:17

ATP Finals: Ο Τσιτσιπάς “λύγισε” τον Φέντερερ

Διάβασέ μου το...

Ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης!

ATP Finals: Ο Τσιτσιπάς “λύγισε” τον Φέντερερ
-

Ενα βήμα πριν την κορυφή του κόσμου είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς νίκησε τον «βασιλιά», Ρότζερ Φέντερερ, στον ημιτελικό του ATP Finals στο Λονδίνο με 2-0 σετ (6-3 και 6-4), πέρασε στον τελικο και περιμένει τον αντίπαλο του μετά τον αγώνα (22.00) μεταξύ του Αυστριακού Ντομινίκ Τιμ και του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ που ήταν και ο κάτοχος του τίτλου το 2018.

Ο Ελληνας τενίστας ήταν αποφασισμένος για όλα και το απέδειξε από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο κόρτ Eκανε μπρέικ μόλις στο 2ο γκέιμ του 1ου σετ και προηγήθηκε 2-0. Από εκεί και πέρα κράτησε το σερβίς του και με καλές επιστροφές κράτησε μακριά τον Φέντερερ από το να απαντήσει άμεσα.

AP - Στέφανος Τσιτσιπάς - Ρότζερ Φέντερερ - Τελικός ATP

Καθοριστικό ήταν το 7ο γκέιμ όπου Φέντερερ προηγήθηκε 40-0 και είχε τρία μπρέικ πόιντ, όμως, ο Τσιτσιπάς έσβησε και τα τρία και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του. Κράτησε το προβάδισμα με 5-2 και τελικά πήρε το σετ με 6-3 κάνοντας το 1-0 σετ.

Συγκλονιστικό ήταν και το 2ο σετ όπου ο Τσιτσιπάς έδειξε τη μεγάλη του κλάση και με κατάθεση ψυχής πήρε τη μεγάλη νίκη με 6-4.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω, ζω ένα όνειρο»

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την τεράστια επιτυχία του επί του King Roger, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει πως βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων του τένις.

«Νιώθω πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου. Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, όπως φανταστικός ήταν και ο κόσμος που βρέθηκε εδώ. Είναι μια πνευματική μάχη, έσβησα πολλά break point και προσπάθησα να μη διευκολύνω τον Ρότζερ που τα πήγε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα. Κάποιες στιγμές σαν αυτή, θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό», τόνισε κάμερα του COSMOTE TV ο 21χρονος πρωταθλητής και στη συνέχεια μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τον «Βασιλιά» του τένις:

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιγράφεις τον Φέντερερ, κάνει μαγικά πράγματα στο γήπεδο. Προσπαθώ όμως να κάνω τουλάχιστον τα μισά. Έχουμε και οι δύο backhand με το ένα χέρι, αλλά ο καθένας παίζει διαφορετικά. Είναι πάρα πολύ ωραίο να υπάρχουν αθλητές που παίζουν με το ένα χέρι. Τον θαυμάζω και ήθελα να παίξω εναντίον του, θυμάμαι από παιδί που έβλεπα την διοργάνωση και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι εδώ, είναι ένα όνειρο.»

Σε ερώτηση το αν προτιμά τον Ζβέρεφ ή τον Τιμ στον τελικό, απάντησε: «Έχω παίξει με τον Ζβέρεφ στους ομίλους, πρέπει να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός και να προγραμματίσω καλά τη μέρα μου πριν τον τελικό.»

Συγχαρητήρια απο Παυλόπουλο και Μητσοτάκη

Ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πατέρα του Στέφανο Τσιτσιπά, Απόστολο, και του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για τη νέα του εμβληματική επιτυχία καθώς και τις ευχές του για τον τελικό. Με την ευκαιρία αυτή επισήμανε τα αισθήματα υπερηφάνειας που νοιώθουν οι Έλληνες για το ήθος και τις επιδόσεις του παγκόσμιας εμβέλειας τενίστα μας.    

Τον θρίαμβο Τσιτσιπά παρακολούθησε από το γήπεδο και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην βρετανική πρωτεύουσα.

Συνεχάρη μάλιστα τον σπουδαίο τενίστα, με ανάρτησή του στο Instagram αμέσως μετά την μεγάλη πρόκριση του Τσιτσιπά.

Ανέβασε φωτογραφία με την εξής λεζάντα: «Ένας σπουδαίος πρωταθλητής κάνει όλη την Ελλάδα υπερήφανη».

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Παγκόσμια υπόκλιση στον Στέφανο Τσιτσιπά!


Έκπληξη αλλά και αναγνώριση από τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο για τον Έλληνα πρωταθλητή που έφτασε στο κορυφαίο ραντεβού της διοργάνωσης, στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή.

«Εντυπωσιακός Τσιτσιπάς: νικάει τον Φέντερερ σε δύο σετ και πάει τελικό» είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της Gazzeta dello Sport, που σημειώνει: «Ο 21χρονος Έλληνας στην πρώτη του παρουσία στο τουρνουά των κορυφαίων οκτώ της σεζόν, νίκησε τον υπέροχο Φέντερερ με 6-3,6-4».

«Η εξέγερση των νέων είναι εδώ: ο Φέντερερ...πέφτει από τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά», αναφέρει η ισπανική Marca, ενώ η As σημειώνει: «Η Νέα γενιά (Next Gen) ανοίγει βήμα» υπογραμμίζοντας: «Ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Φέντερερ και είναι ο πιο νέος φιναλίστ από το 2009».

Η γαλλική εφημερίδα L'Equipe έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον ...μετρ και πέρασε στον τελικό», ενώ το BBC τόνισε: «Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Φέντερερ και πήγε τελικό»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ