Κοινωνία

17 Νοεμβρίου 2019 15:44 Τελευταία ενημέρωση : 17 Νοεμβρίου 2019 21:34

Πολυτεχνείο: πορεία εν μέσω χιλιάδων αστυνομικών (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Με την πορεία στην Πρεσβεία των ΗΠΑ κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την ιστορική επέτειο. Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών. Άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό.

Πολυτεχνείο: πορεία εν μέσω χιλιάδων αστυνομικών (εικόνες)
-

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Κυριακής η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ με την οποία κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τα μέλη της ΠΑΣΠ, που έχουν στην κατοχή τους τη σημαία, μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ, ηγήθηκαν της πορείας με το αιματοβαμμένο σύμβολο.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και από εκεί κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείου, όπου και άνοιξαν τη σημαία, φωνάζοντας «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».

Πολυτεχνείο - σημαία - πορεία

Πολυτεχνείο - σημαία - πορεία

Στη συνέχεια το μπλοκ με τη σημαία συγκροτήθηκε πάλι και ξεκίνησε την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Ανάμεσα στους διαδηλωτές και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές στην πρεσβεία έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία εκτιμάται πως περίπου 20.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΕΛ.ΑΣ.: Περίπου 20.000 διαδηλωτές

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, περίπου 8.000 διαδήλωσαν με το μπλοκ του ΠΑΜΕ, στους 1.000 οι διαδηλωτές στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 11.000 στα υπόλοιπα μπλοκ.

Πολυτεχνείο - σημαία - πορεία

Πολυτεχνείο - σημαία - πορεία

Επικεφαλής ο Τσίπρας στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είναι επικεφαλής του μπλοκ του κόμματός του στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το παρών, έδωσαν πολλά στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η Όλγα Γεροβασίλη,  ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Βίτσας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Πολυτεχνείο - Αλέξης Τσίπας - πορεία

Πολυτεχνείο - Αλέξης Τσίπας - πορεία

Κουτσούμπας: Διδασκόμαστε από την ιστορία και συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο

Στην πορεία για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, στη δήλωσή του, είπε: «Διδασκόμαστε από την ιστορία, από την ίδια την πορεία της ταξικής πάλης. Συνεχίζουμε αγωνιστικά στον ίδιο δρόμο για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, για την κοινωνική συμμαχία, τον σοσιαλισμό».

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, ενώ στην κυκλοφορία δόθηκαν όλοι οι δρόμοι. 

Πολυτεχνείο - σημαία - πορεία

Ενδεικτικό είναι ότι το μπλοκ των αντιεξουσιαστών ακολουθούν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό

Με εντολή της αστυνομίας, άνοιξαν γύρω στις 19:30 όλοι οι σταθμοί του Μετρό που είχαν κλείσει με αφορμή των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Οι σταθμοί του Μετρό Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Ευαγγελισμός, είχαν κλείσει με εντολή της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι της Κυριακής.

Πλέον όλοι οι σταθμοί είναι ανοιχτοί και τα δρομολόγια συνεχίζονται κανονικά.