Κοινωνία

17 Νοεμβρίου 2019 22:12 Τελευταία ενημέρωση : 17 Νοεμβρίου 2019 23:24

Πολυτεχνείο: Με συλλήψεις και μολότοφ έληξαν οι πορείες (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Μακρύς ο κατάλογος των συλλήψεων στα επεισόδια που έγιναν μετά τη λήξη των πορειών για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πολυτεχνείο: Με συλλήψεις και μολότοφ έληξαν οι πορείες (εικόνες)
-

Με συνολικά 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές ολοκληρώθηκαν τα επεισόδια στα Εξάρχεια, που ακολούθησαν των πορειών που έγιναν για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά.

Τα επεισόδια σε όλες τις περιπτώσεις ξεκίνησαν μετά το τέλος των ειρηνικών πορειών, οι οποίες ήταν από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αθήνα υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 20.000 κόσμου.

Αν και τα πνεύματα ήταν ήρεμα, ενώ η αστυνομική παρουσία ισχυρότατη σε όλες τις μεγάλες πόλεις, τα επεισόδια δεν έλειψαν.

Ενδεικτικό της ετοιμότητας της Αστυνομίας ήταν ότι της πορείας προηγήθηκαν επιχειρήσεις σε δύο πολυκατοικίες στα Εξάρχεια, στις οδούς Σπύρου Τρικούπη και Στουρνάρη, όπου έγιναν συνολικά οκτώ συλλήψεις και κατασχέθηκαν μολότοφ, πέτρες, αντισφυξιογόνες μάσκες και άλλα αντικείμενα, τα οποία φαίνεται πως θα χρησιμοποιούνταν για ρίψη από ταράτσες.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΚΤΙΡΙΑ - ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Εξάρχεια - ταράτσα - μολότοφ - μάσκες - αστυνομία - έφοδος

Μετά το τέλος της πορείας στην Αθήνα ομάδα περίπου 200 ατόμων συγκρούστηκε με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Εκτός από ανταλλαγή μολότοφ – δακρυγόνων, μεταξύ των δύο, έγιναν και 20 συλλήψεις, ενώ υπάρχουν και τραυματίες. Μία 20χρονη τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ τον τραυματισμό του από αστυνομικούς καταγγέλλει και ένας δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί.

Εξάρχεια - συλλήψεις - Πολυτεχνείο - ένταση

Εξάρχεια - συλλήψεις - Πολυτεχνείο - ένταση

Εξάρχεια - συλλήψεις - Πολυτεχνείο - ένταση

Στη Θεσσαλονίκη, όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ ακολουθούσαν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, μετά τη λήξη της πορείας, ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε προς την Καμάρα, όπου και πυρπόλησε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, με μολότοφ και πυροτεχνήματα. Οι κουκουλοφόροι είχαν σαν ορμητήριο το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου έσπασαν μάρμαρα και έβαλαν φωτιές. Η Αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές. 

Στην κυκλοφορία δόθηκαν  οι κεντρικοί δρόμοι γύρω από την περιοχή των Πανεπιστημίων.

μολότοφ - πορεία - Θεσσαλονίκη - Πολυτεχνείο

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην Πάτρα, όπου μετά το τέλος της πορείας ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων, ενώ άλλη ομάδα πυρπόλησε κάδους. Για τα επεισόδια έγιναν δέκα προσαγωγές.

Πάτρα - επεισόδια - Πολυτεχνείο

Πάτρα - επεισόδια - Πολυτεχνείο

Στα Χανιά επικράτησε μικροένταση μεταξύ μερίδας φοιτητών που εναντιώθηκε σε τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Στην προσαγωγή επτά ατόμων προχώρησαν οι Αρχές.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ