Κόσμος

18 Νοεμβρίου 2019 23:20

Sabah: Η Ελλάδα σπρώχνει πίσω μετανάστες παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Γενεύης

Διάβασέ μου το...

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας για τους μετανάστες. Τι ισχυρίζονται οι ίδιοι.

Sabah: Η Ελλάδα σπρώχνει πίσω μετανάστες παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Γενεύης
-

Για τον ξυλοδαρμό τους και την επιστροφή της βάρκας τους από τον Έβρο προς την Τουρκία καταγγέλλουν 30 μετανάστες τις Ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, οι μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την Αλγερία συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές, στην περιοχή της Αδριανούπολης και υποστήριξαν ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί τους χτύπησαν και τους έβαλαν ξανά στη βάρκα με την οποία είχαν φτάσει σε ελληνικό έδαφος, για να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Υποστηρίζουν, επίσης σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Έλληνες Αστυνομικοί τους πήραν τα χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, προτού τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, οι ελληνικές Αρχές προώθησαν πίσω στην Τουρκία 25.404 μετανάστες και πρόσφυγες.

Τουρκία - πρόσφυγες - σύνορα

Στο μεταξύ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, «Ανατολή», 3.547 μετανάστες είναι υπό κράτηση σε όλη την Τουρκία, οι 1601 εκ των οποίων κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Τοπικές πηγές, μάλιστα, που επικαλείται η Daily Sabah κατηγορούν την Ελλάδα ότι με την προώθηση των μεταναστών πίσω στην Τουρκία παραβιάζουν τη Συνθήκη της Γενεύης, τη Συμφωνία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Συμφωνία του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ