Κόσμος

19 Νοεμβρίου 2019 07:11

Χονγκ Κονγκ: Εγκλωβισμένοι στο Πολυτεχνείο δεκάδες διαδηλωτές (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Πλήθος διαδηλωτών έχει εγκλωβιστεί στο campus του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ. Γιατί δεν μπορούν να βγουν.

Χονγκ Κονγκ: Εγκλωβισμένοι στο Πολυτεχνείο δεκάδες διαδηλωτές (βίντεο)
-

Σχεδόν 100 απελπισμένοι διαδηλωτές έχουν παγιδευτεί στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, ενώ αυξάνονται οι φόβοι για αιματηρά επεισόδια, με τον απολογισμό των τραυματιών των τελευταίων ημερών να ανέρχεται σε 200.

Στην Πολυτεχνική Σχολή του πανεπιστημίου, το τελευταίο «οχυρό» των διαδηλωτών, έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες οι πιο βίαιες συγκρούσεις των τελευταίων πέντε μηνών με την αστυνομία.

Μετά από μία ακόμα νύχτα συγκρούσεων στο σημείο, οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι τους τελειώνουν τα αποθέματα φαγητού. Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να «δραπετεύσουν», όμως πολλοί είναι που βρίσκονται ακόμα μέσα στο campus, φοβούμενοι τις ποινές με τις οποίες υποστηρίζουν ότι τους απειλούν οι αστυνομικοί ότι θα τους επιβληθούν, αν συλληφθούν.

AP - Χονγκ Κονγκ - Επεισόδια

Κάποιοι άλλοι κατάφεραν να βγουν από υπονόμους, ενώ άλλοι που βγήκαν συνελήφθησαν από τις Αρχες. Υπάρχουν εγκλωβισμένους που καταγράφηκαν να βγαίνουν από το κτήριο ακόμα και με σχοινιά.


Στο Πολυτεχνείο βρέθηκαν και δικηγόροι, οι οποίοι επιχείρησαν να κάνουν διαπραγματεύσεις, ώστε να αποκλιμακωθεί η κρίση και να αποφευχθούν νέα αιματηρά επεισόδια.

Μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου μπήκαν το πρωί και πυροσβέστες, που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, αλλά και συμβουλές στους εγκλωβισμένους.

AP - Επεισόδια - Πολυτεχνείο - Χονγκ Κονγκ

AP - Επεισόδια - Πολυτεχνείο - Χονγκ Κονγκ

AP - Επεισόδια - Πολυτεχνείο - Χονγκ Κονγκ

AP - Χονγκ Κονγκ - Επεισόδια

Τη Δευτέρα έγινε διαδήλωση υπέρ των εγκλωβισμένων στο εμπορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης. Προηγουμένως η Αστυνομία είχε μπλοκάρει τους δρόμους προς τα εμπορικά κέντρα και τα μαγαζιά, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.