Καιρός

20 Νοεμβρίου 2019 06:04

Καιρός: βροχές και ισχυρές καταιγίδες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα τα φαινόμενα. Που αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Πόσο ισχυροί θα είναι οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

 Στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και την Μακεδονία. Βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται στα βορειοδυτικά από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και με σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, με εξασθένηση από το βράδυ. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιάια εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Μακεδονία, από το μεσημέρι όμως στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στις θαλάσσιες περιοχές 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά, μετά το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, το πρωί στο Ιόνιο 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την  ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων από το μεσημέρι. Θα φυσούν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν νοτιοανατολικών διευθύνσεων άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Μακεδονία και μέχρι τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά, τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους έντονα στην Πελοπόννησο, στην δυτική Κρήτη και από αργά το βράδυ στις Κυκλάδες και στα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση, ενώ στο Αιγαίο τοπικά θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ