Κόσμος

20 Νοεμβρίου 2019 08:22

Αστυνομικό Τμήμα γίνεται το σπίτι του Χίτλερ (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η κυβερνητική απόφαση και οι λόγοι που κρύβονται πίσω από αυτήν.

Αστυνομικό Τμήμα γίνεται το σπίτι του Χίτλερ (βίντεο)
-

Αστυνομικό τμα θα στεγαστεί στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ, στην Αυστρία, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, μετά από χρόνια διαμάχης για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί να γίνει σημείο τουλάχιστον συγκέντρωσης νεοναζί.

Το αυστριακό Κράτος αγόρασε πρόσφατα του σπίτι στο Μπρανάου (Branau), την πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και σύμφωνα με τον ΥΠΕΣ της χώρας, έχει ήδη γίνει πρόσκληση σε αρχιτέκτονες να καταθέσουν σχέδια για την ανακαίνιση του κτηρίου.

Εκεί θα στεγαστεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

«Η μελλοντική χρήση του σπιτιού θα στείλει το αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι στο κτήριο αυτό δε θα αναβιώσει η μνήμη του ναζισμού», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας.

Αρχιτέκτονες από όλη την Ευρώπη προσκαλούνται να καταθέσουν τα σχέδιά τους για το κτήριο, για τον ανασχεδιασμό αυτόν το μήνα και ομάδα ειδικών και δημοσίων υπαλλήλων θα επιλέξουν το σχέδιο μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Παρά το ότι ο Αδόλφος Χίτλερ γεννήθηκε στην Αυστρία, η Βιέννη για δεκαετίες υποστήριζε ότι ήταν αυτή που έπεσε πρώτη θύμα του ναζισμού, ως μέρος της χιτλερικής Γερμανίας το 1938.

Πρόσφατες κυβερνήσεις, πάντως, αναγνώρισαν ότι οι Αυστριακοί  επίσης συμμετείχαν στα εγκλήματα των ναζί και ότι η αντίσταση στον Χίτλερ ήταν πολύ μικρή.