Υγεία - Περιβάλλον

20 Νοεμβρίου 2019 08:35

Κοντοζαμάνης στον ΑΝΤ1: ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

"Καμία εξαίρεση. Δεν κάνουμε πίσω σε τίποτα" τόνισε για τον αντικαπνιστικό νόμο ο υφυπουργός Υγείας. Τι είπε για το 1142 και τις καταγγελίες.

Κοντοζαμάνης στον ΑΝΤ1: ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο (βίντεο)
-

Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο κ. Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση. «Δεν κάνουμε πίσω σε τίποτα» είπε χαρακτηρστικά.

«Ο κόσμος έχει καταλάβει την αναγκαιότητα του μέτρου και θα το αγκαλιάσει» σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας ξεκαθαρίζοντας ότι εχθρός της κυβέρνησης δεν είναι ο καπνιστής, αλλά το κάπνισμα, ενάντια στο οποίο δίνεται μάχη.

«Ο καπνιστής στον ιδιωτικό του χώρο μπορεί να κάνει ότι θέλει» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και πρόσθεσε ότι ο κόσμος θα προσαρμοστεί στο μέτρο. «Ο κόσμος το θέλει αυτό» τόνισε.

Σχετικά με την τηλεφωνική γραμμή 1142, για καταγγελίες, δήλωσε ότι δεν είναι «κάρφωμα», αλλά μια εμβληματική κίνηση εκσυγχρονισμού της καθημερινότητας του πολίτη.

«Με τον αντικαπνιστικό νόμο θέσαμε ξεκάθαρα όρια μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου. Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τους μη καπνιστές από το παθητικό κάπνισμα», κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας.