Κοινωνία

21 Νοεμβρίου 2019 12:03

Ρουβίκωνας: αιτία πολέμου το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις

Διάβασέ μου το...

Η διορία που ανακοίνωσε το υπουργείο λήγει την παραμονή της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου...

Ρουβίκωνας: αιτία πολέμου το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις
-

Με τη φράση "Casus belli", που σημαίνει "αιτία πολέμου", σχολίασε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα το τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για εκκένωση όλων των καταλήψεων εντός 15 ημερών.

Το «στρατηγείο» του Ρουβίκωνα είναι η κατάληψη ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων, με την αναρχική ομάδα να έχει απειλήσει ξανά με επιθέσεις σε περίπτωση που εισβάλει η Αστυνομία στο σημείο.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα σχολίασε με αυτόν τον τρόπο το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η διορία που ανακοίνωσε το υπουργείο λήγει την παραμονή της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης. Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ