Πολιτική

22 Νοεμβρίου 2019 12:05

Κατρούγκαλος: η ΝΔ εξισώνει την εκλογή ΠτΔ με την επιλογή Διοικητή ΔΕΚΟ

Διάβασέ μου το...

Τι είπε για την αναθεώρηση του συντάγματος και τις διαφορές που προέκυψαν μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Κατρούγκαλος: η ΝΔ εξισώνει την εκλογή ΠτΔ με την επιλογή Διοικητή ΔΕΚΟ
-

Για την αναθεώρηση του συντάγματος και τις διαφορές που προέκυψαν μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ καλό το κλίμα διότι όλοι έδειξαν κοινοβουλευτικό ήθος. 

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 για τις διαφορές τις οποίες ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντικές, ο κ. Κατρούγκαλος είπε:« να σας πω ένα παράδειγμα η ΝΔ αρνήθηκε να υπερψηφίσει μία διάταξη που έλεγε ότι απαγορεύονται οι διακρίσεις λόγω φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, κάτι που έχει ψηφίσει ας πούμε στη συνθήκη της Λισσαβόνας και που αν ρωτήσετε οποιοδήποτε άλλο κόμμα δεν θα έχει αντίρρηση, ο Όρμπαν ίσως. Υποκρύπτει κάτι που φάνηκε σε πολλές άλλες περιπτώσεις και μπορούμε να τις συζητήσουμε, μίας στροφής αυτού του κόμματος σε νεοσυντηρητικές και σε νεοφιλελεύθερες απόψεις που τις ξέραμε από το παρελθόν».

Σε ότι αφορά στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι: σε ένα έδαφος που η συναίνεση ήταν δεδομένη, η κυβέρνηση αντί να προσπαθήσει να επιδιώξει να βρει μία λύση που θα ήταν αποδεκτή κι από άλλα κόμματα, προχωρά σε μία λύση που θα την ψηφίσει μόνη της, κατά τη γνώμη μου στο πλαίσιο μια γενικότερης προσπάθειας που έχει να ελέγξει γενικά τις πολιτειακές δομές, να εγκαθιδρύσει δηλαδή κομματικό κράτος. Η πρόθεση που καταλόγισα για έλεγχο μακροπρόθεσμο, κομματικό προκύπτει και από το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχε κάποιο λόγο ας πούμε να αναζητήσει συναινέσεις , τουλάχιστον από τη μεριά μας ήταν δεδομένη η συναίνεση σε πρόεδρο που προέρχεται από την παράταξη της. Η διάταξη της ΝΔ λοιπόν έχει αυτό το βασικό πρόβλημα, επιτρέπει να εκλέγεις πρόεδρο της Δημοκρατίας, με λιγότερες ψήφους από όσες χρειάζεσαι για ένα μέλος του ΑΣΕΠ λες και ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι ας πούμε ένας διοικητής ΔΕΚΟ».

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ