Κόσμος

24 Νοεμβρίου 2019 12:17 Τελευταία ενημέρωση : 24 Νοεμβρίου 2019 14:34

Κονγκό: αεροπλάνο συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Σύμφωνα με αξιωματούχο του αεροδρομίου δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των επιβαινόντων. Νεκροί και περαστικοί από το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος!

Κονγκό: αεροπλάνο συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή (εικόνες)

Ένα μικρό αεροπλάνο της ιδιωτικής εταιρείας Busy Bee με 19 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα το πρωί την ώρα της απογείωσης σε λαϊκή συνοικία της Γκόμα, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, έγινε γνωστό από την εταιρεία και αυτόπτες μάρτυρες.

"Έξι πτώματα έχουν ανασυρθεί. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες", δήλωσε ο δήμαρχος της Γκόμα Τιμοτέ Μούισα Κίσε. Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Μαγκολόπα, αξιωματούχο του αεροδρομίου της πόλης, δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των επιβαινόντων, ενώ φαίνεται ότι έχασαν τη ζωή τους και περαστικοί από το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροπλάνο, καθώς ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 24 νεκρούς.

Το αεροπλάνο τύπου Dornier είχε προορισμό το Μπένι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρειο Κίβου που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα βόρεια της Γκόμα, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας. Συνετρίβη σε μία από τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες που βρίσκονται γύρω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

"Σε αυτό υπήρχαν 17 επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος. Απογειώθηκε περίπου στις 09:00 - 09:10 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)", επεσήμανε ο Εριτιέρ Σάιντ Μαμάντου αρμόδιος της εταιρείας Busy Bee για τις κρατήσεις.

Η Busy Bee είναι μια νέα αεροπορική εταιρεία που διαθέτει τρία αεροσκάφη για να εξυπηρετεί περιοχές των επαρχίων Βόρειο Κίβου και Μπουτέμπο.