Κοινωνία

24 Νοεμβρίου 2019 21:40 Τελευταία ενημέρωση : 25 Νοεμβρίου 2019 07:10

Φονική κακοκαιρία: ένας νεκρός κι ένας αγνοούμενος στην θάλασσα

Διάβασέ μου το...

Δείτε βίντεο απο την περιοχή. Αναζητείται στα παγωμένα νερά ένας άντρας. Πώς συνέβη η τραγωδία μέσα στο λιμάνι. Σε συναγερό ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία.

Φονική κακοκαιρία: ένας νεκρός κι ένας αγνοούμενος στην θάλασσα
-

Φονικός αποδεικνύεται ο “Γηρυόνης” ήδη από τις πρώτες ώρες της επέλασης του στην Ελλάδα. 

Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας o οποίος νωρίτερα ήταν σε ιστιοπλοικό σκάφος, που βρισκόταν στον ανατολικό προβλήτα του λιμανιού του Αντιρρίου και ειδοποίησε τις Αρχές όταν το σκάφος άρχισε να μπάζει νερά και να βυθίζεται. Αγνοείται στα παγωμένα νερά ο φίλος του, με τον οποίο είχαν σπεύσει για να “ασφαλίσουν” το σκάφος, έχοντας λάβει υπόψιν τους τις προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία και βλέποντας ότι οι άνεμοι στην περιοχή διαρκώς ενισχύονται.

Οι δύο άνδρες προσπαθούσαν να “σιγουρέψουν” το σκάφος στο λιμάνι, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασεως, σύμφωνα με μαρτυρίες, 6-8 μποφόρ. Κάποια στιγμή, ο ένας απο τους δύο άνδρες ειδοποίησε τις λιμενικές Αρχές ότι ο φίλος του, λόγω του ισχυρού κυματισμού που “έδερνε” το σκάφος, είχε βρεθεί μέσα στα παγωμένα νέρα του λιμανιού, ενώ όπως τους είπε ο ίδιος εκείνη την στιγμή που τους μιλούσε βρισκόταν επάνω στο ιστιοπλοϊκό.

ΑΝΤΙΡΡΙΟ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ

ΑΝΤΙΡΡΙΟ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, ωστόσο όταν τα πρώτα στελέχη του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής έφτασαν κοντά στο σκάφος διαπίστωσαν ότι ο άνδρας που είχε ειδοποιήσει τις Αρχές ήταν νεκρός, ενώ δεν υπήρχε ορατό ίχνος του άλλο άνδρα.

κακοκαιρία - Αντίρριο - ανατροπή σκάφους

Κλήθηκαν δυο δύτες της 6ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι μέσα σε λίγη ώρα βρέθηκαν στην περιοχή και έχουν βουτήξει στην θάλασσα αναζητώντας ίχνη του αγνοούμενου, δίχως μέχρι στιγμής να έχουν εντοπίσει κάτι...

κακοκαιρία - Αντίρριο - ανατροπή σκάφους

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το σκάφος ανετράπη στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Υπηρεσίας, με 11 πυροσβέστες και 6 οχήματα.

κακοκαιρία - Αντίρριο - ανατροπή σκάφους

ΑΝΤΙΡΡΙΟ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ

ΑΝΤΙΡΡΙΟ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ

Εν αναμονή αποφάσεων για τη λειτουργία των σχολείων στην Αττική

Με αφορμή την αναμενόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, από το βράδυ της Κυριακής έως και την Δευτέρα, στην Αττική, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έχει δώσει εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να είναι σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Παράλληλα, τόσο ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, όσο και οι Αντιπεριφερειάρχες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής, παρακολουθούν επισταμένα την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων προκειμένου, εάν κριθεί σκόπιμο και έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, να προχωρήσουν σε συνεργασία και με τους Δήμους σε αποφάσεις σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση, για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Ολυμπιάδα - Θάσος - κακοκαιρία - Χαλκιδική

“Λαβωμένες” Χαλκιδική και Θάσος από τη θεομηνία

Με τον φόβο του “Γηρυόνη” και των νέων έντονων φαινομένων που προβλέπονται σε όλη την χώρα από το απόγευμα της Κυριακής, ζουν οι κάτοικοι στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής και την γύρω περιοχή, καθώς και οι κάτοικοι της Θάσου, που δοκιμάστηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Χαλκιδική - κυβερνητικό κλιμάκιο

Άνθρωποι κινδύνευσαν από ορμητικούς χειμάρρους που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμα τους και εισέβαλαν ακόμη και μέσα σε σπίτια, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και υποδομές.

Η ανάγκη να υπάρξει εγρήγορση και σχεδιασμός τις αμέσως επόμενες ώρες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, υπογραμμίστηκε σε ευρεία σύσκεψη στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, που επλήγη από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έφτασε νωρίς το πρωί στην Ολυμπιάδα, μαζί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Χαλκιδική.

Χαλκιδική - κυβερνητικό κλιμάκιο

Στη σύσκεψη, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του “οικοδεσπότη” δημάρχου Αριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου, πολλών υπηρεσιακών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, πήραν μέρος και οι γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης και Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας, όπως επίσης ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, που έφτασαν στην περιοχή μαζί με τους κ.κ. Παναγιωτόπουλο και Λιβάνιο, με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου τα σχολεία στη Θάσο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις) που αναμένονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ