Αθλητικά

25 Νοεμβρίου 2019 12:39

Μουρίνιο: πάμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και να προκριθούμε

Διάβασέ μου το...

Η πρόσληψη του Πορτογάλου τεχνικού φαίνεται να έχει δώσει άλλο αέρα στα «σπιρούνια».

Μουρίνιο: πάμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και να προκριθούμε
-

Οι προβολείς του Champions League, όταν η Τότεναμ υποδεχθεί αύριο (26/11) τον Ολυμπιακό (22:00), θα είναι στραμμένοι πάνω στο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος επιστρέφει στην κορυφαία διοργάνωση και μάλιστα στο ντεμπούτο του μπροστά στους φίλους της Τότεναμ. Στο «καλύτερο γήπεδο του κόσμου» όπως είπε και ο ίδιος την πρώτη ημέρα της άφιξής του στο Λονδίνο.

Λίγες ημέρες μετά το νικηφόρο ξεκίνημα (2-3 την Γουεστ Χαμ) στην αγγλική Premier League, μία νίκη απέναντι στον δευτεραθλητή Ελλάδας, εξασφαλίζει στη Τότεναμ, πρόκριση στη φάση νοκ-άουτ του UCL. Εκεί που ήδη βρίσκονται Μπάγερν, Γιουβέντους και Παρί ΣΖ.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πάμε και να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα στο σπίτι μας και να προκριθούμε στο Champions League», δήλωσε στο yahoo sports ο Μουρίνιο, ο οποίος μπορεί να είναι υπερήφανος, έχοντας περάσει πάντα το εμπόδιο των ομίλων με Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Μουρίνιο που επέστρεψε σε πάγκο ομάδας μετά από 11 μήνες την περασμένη εβδομάδα, έσπευσε να επισημάνει στην πρώτη του «γνωριμία» με τους δημοσιογράφους ως προπονητής της Τότεναμ, ότι σε αντίθεση με την ομάδα του Λονδίνου, δεν είχε χάσει ποτέ τελικό του Champions League.

Ο Πορτογάλος, έχει σηκώσει το τρόπαιο δύο φορές, με Πόρτο και Ίντερ, όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει στη φάση νοκ άουτ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Τότεναμ αποτελεί μία νέα μεγάλη πρόκληση για εκείνον, τόσο στην Αγγλία όπου θέλει να κατακτήσει τον τίτλο «την επόμενη σεζόν» όπως είπε, αλλά και στην Ευρώπη, όπου θα ήθελε να ανεβεί στην κορυφή με μία τρίτη διαφορετική ομάδα, τρίτης διαφορετικής χώρας, γράφοντας και στις δύο περιπτώσεις Ιστορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ