Υγεία - Περιβάλλον

26 Νοεμβρίου 2019 12:53 Τελευταία ενημέρωση : 26 Νοεμβρίου 2019 23:03

Νοσοκομείο Καρδίτσας: παραίτηση του νεοδιορισμένου Διοικητή

Διάβασέ μου το...

Δεκτή έγινε η παραίτηση, στον απόηχο των αντιδράσεων, λόγω της ηλικίας του. Νέος "πόλεμος" Κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.

Νοσοκομείο Καρδίτσας: παραίτηση του νεοδιορισμένου Διοικητή
-

"Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπυοργείου Υγείας.

Ο κ. Πατέρας διορίστηκε μόλις την Παρασκευή στην θέση αυτή, μετά απο την υποβολή σχετικών αιτημάτων μετά απο δημόσια πρόσκληση του Υπουργείου. Τα αιτήματα και τα προσόντα όλων των υποψηφίων εξετάστηκαν απο αρμόδια Επιτροπή και κατόπιν αποφασίστηκε η τοποθέτηση δεκάδων στελεχών, που ανέλαβαν χρέη Διοικητή ή Υποδιοικητή σε Νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

H τοποθέτηση του προκάλεσε αντιδράσεις, λόγω της ηλικίας του, δεδομένου ότι ειναι 80 ετών Προφανώς, στον απόηχο αυτών των αντιδράσεων, κυρίως σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Πατέρας οδηγήθηκε εκτός της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Ο Κωνσταντίνος Πατέρας υπήρξε πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων. Ήταν εκπαιδευτικός, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Πιαλείας, μέλος του ΔΣ του Α.Ο. Τρικάλων και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων, ο κ. Πατέρας είχε ξεκαθαρίσει ότι θα κρατήσει τον μισθό του Διοικητή και όχι τη σύνταξη που λαμβάνει.

Αποπομπή του Κικίλια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την “παραίτηση” προανήγγειλε ο Υπουργός Επικρατείας, ο οποίος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, αναφέρθηκε σε «διορθωτικές παρεμβάσεις» στον διορισμό των νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία. Αναφερόμενος -εμμέσως πλην σαφώς- στην εν λόγω περίπτωση, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ό,τι «όπου υπάρχει αστοχία θα υπάρξει ειλικρίνεια και θα υπάρξουν αντικαταστάσεις, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ζητήματα» συμπληρώνοντας ότι «στην συντριπτική πλειονότητα πρόκειται για αξιοκρατικές επιλογές».

Σε πρωινή του ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει "Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη με τους χιλιάδες μετακλητούς των πλουσιοπάροχων αμοιβών δεν αρκούσε φαίνεται για να απορροφήσει όλα τα «δικά μας γαλάζια παιδιά». Έτσι, τώρα ο πρωθυπουργός μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε «πάρκινγκ» κουμπάρων, συγγενών και αποτυχημένων πολιτευτών της Ν.Δ., τους οποίους έχρισε διοικητές νοσοκομείων. Δεν ξέρουμε ποιά περίπτωση είναι πιο εξοργιστική. Αυτή του βουλευτή Καστοριάς που ομολογεί σε συνέντευξη πως ο νεοδιορισθείς διοικητής είναι ρουσφέτι του; Ο 82χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας που μας ενημερώνει πως προτιμά τον μισθό του διοικητή από τη σύνταξή του και πως του είχε τάξει τη θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; 'Η οι Πρόεδροι ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας που διορίστηκαν διοικητές σε... Άρτα και Πρέβεζα και αναγκάζονται να πληρώνουν και οδοιπορικά οι άνθρωποι; Μιας και ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε επί λέξει πως δεν πρόκειται να ανεχτεί «στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο δημόσιο», περιμένουμε να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας για το όργιο ρουσφετιών και να ακυρώσει τους προκλητικούς αυτούς διορισμούς".

«Η ανακοίνωση των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων είναι η άλλη μια απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η ΝΔ την Δημόσια Διοίκηση. Πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια, κομματικοί φίλοι και λοιποί συγγενείς... Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τη Δημόσια Υγεία ως ένα ακόμα πεδίο διευθετήσεων ανειλημμένων υποχρεώσεων απέναντι στα «γαλάζια» παιδιά κάθε ηλικίας! Άριστοι στις παλιές πρακτικές με τους αρεστούς!», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

«Τελικά το κομματικό κράτος, που η Νέα Δημοκρατία κραύγαζε πως "κυνηγά" επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όσο η ίδια ήταν στην αντιπολίτευση, και είναι εδώ και έχει συνέχεια! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σαφώς  θεωρεί θετικό το γεγονός πως υπέβαλε την παραίτηση του "ο ...νέος" διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας, το αρνητικό όμως της υπόθεσης είναι ότι η Νέα Δημοκρατία διορίζει συστηματικά  συγγενείς και φίλους που. ..ήρθαν για να μείνουν! Αυτό που τελικά κατάφερε η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη  ήταν να μας αποδείξει ότι αυτό που υπηρετεί δεν είναι το επιτελικό κράτος που τόσο πολύ διαφήμιζε , αλλά το κομματικό που πιστά υπηρετεί εδώ και χρόνια!», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

Αμέσως μετά την είδηση της παραίτησης του κ. Πατέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αποπομπή του Βασίλη Κικίλια απο την Κυβέρνηση, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του "Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Άλλωστε αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ. Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης τον διοικητή - κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά; Ξέχασε τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας; Ξέχασε τη σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια; Συνεπώς, μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της «αναξιοκρατίας» και του κράτους των «αρίστων» του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ. Με μία παραίτηση το μόνο που προσπαθεί είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία και να τους αποπροσανατολίσει από το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων. Αλήθεια οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι παντελώς άσχετοι με το χώρο της Υγείας, θα παραμείνουν στις θέσεις τους; Επειδή το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 «αρίστων» που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια".

Απαντώντας, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει «Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην Κυβέρνηση. Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η Νέα Δημοκρατία και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση. Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας προχωρούν και οι πολίτες βλέπουν ήδη τη διαφορά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ