Υγεία - Περιβάλλον

26 Νοεμβρίου 2019 16:05

Πέθανε το κοάλα που είχε υποστεί εγκαύματα στην Αυστραλία

Διάβασέ μου το...

Η ευθανασία ήταν η μόνη επιλογή για το άτυχο ζώο, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους που παρακολουθούσαν την πορεία της υγείας του.

Πέθανε το κοάλα που είχε υποστεί εγκαύματα στην Αυστραλία
-

Το τραυματισμένο κοάλα, του οποίου η δραματική διάσωση από τις φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, έγινε viral, έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Το ζώο, που ονομάστηκε Ellenborough Lewis, συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο με τις κραυγές πόνου από τα εγκαύματα που έφερε κατά τη διάρκεια της διάσωσής του από μια γυναίκα που βρέθηκε στο σημείο.

Το κοάλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ζώων όπου έλαβε θεραπεία για τα σοβαρά του εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια και το σώμα του. Παρά τις προσπάθειες του προσωπικού όμως, ο μικρός Lewis δεν έδειχνε βελτίωση και έτσι η μόνη λύση ήταν η ευθανασία.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε, μέσω Facebook, ότι τα εγκαύματα είχαν επιδεινωθεί και η κατάστασή του δεν θα βελτιωνόταν με την πάροδο του χρόνου.

«Σήμερα αποφασίσαμε να κοιμίσουμε τον Ellenborough Lewis και υπό γενική αναισθησία να αξιολογήσουμε τα τραύματά του, αλλάζοντας παράλληλα τους επιδέσμους του. Τα εγκαύματα χειροτέρευσαν και δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη λύση» ανέφερε η ανακοίνωση από το νοσομείο ζώων.