Αθλητικά

26 Νοεμβρίου 2019 23:51 Τελευταία ενημέρωση : 27 Νοεμβρίου 2019 14:54

Ο Ολυμπιακός “τρόμαξε” την Τότεναμ, αλλά της “χάρισε” τη νίκη

Διάβασέ μου το...

Η ομάδα του Μουρίνιο εκμεταλλεύθηκε τα λάθη των “ερυθρολεύκων” και “γύρισε” το ματς από 0-2. Ελπίζουν σε πρόκριση στο Europa League οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός “τρόμαξε” την Τότεναμ, αλλά της “χάρισε” τη νίκη
-

Την ήττα με 4-2 από την Τότεναμ γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Φάσης των Ομίλων του Champions League.

Ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις για να κάνει το “θαύμα” στην Αγγλία, αλλά τελικά η Τότεναμ πέτυχε την ολική ανατροπή. Οι “ερυθρόλευκοι” σε ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Ελ Αραμπί (6΄) και Σεμέδο (19΄), αλλά το τραγικό λάθος του Μεριά στην εκπνοή του 45λεπτου έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Μουρίνιο να μειώσει με τον Ντέλε Άλι. Το δεύτερο μέρος ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Χάρι Κέιν με δύο γκολ (50΄, 77΄) και ο Οριέ (73΄) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Τα “σπιρούνια” με αυτήν τη νίκη προκρίθηκαν στους “16” του θεσμού, ενώ ο Ολυμπιακός στην τελευταία αγωνιστική θα κονταροχτυπηθεί με τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος γνώρισε μία ταπεινωτική ήττα (0-6) από την Μπάγερν Μονάχου στο Βελιγράδι. Οι Πειραιώτες θέλουν μόνο νίκη για να συνεχίσουν στο Europa League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πει στη συνέντευξή Τύπου πριν από τον αγώνα ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδρούσε για την κακή εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη και τα λεγόμενα του Πορτογάλου έγιναν πράξη μόλις στο 6΄. Ο Ελ Αραμπί, με ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής, έκανε το 0-1 για τους Πειραιώτες.

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - CHAMPIONS LEAGUE

Το ονειρικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε στο 19΄. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ ο Γκιγιέρμε έκανε το τακουνάκι και από κοντά ο Σεμέδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 0-2.

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - CHAMPIONS LEAGUE

Οι “ερυθρόλευκοι” έδειχναν να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι, αλλά ένα τραγικό λάθος του Μεριά, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, έβαλε ξανά την Τότεναμ στο παιχνίδι. Ο Οριέ έκανε το γύρισμα, ο αμυντικός των Πειραιωτών δεν μπόρεσε να διώξει, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του, και ο Ντέλε Αλι από κοντά μείωσε σε 1-2.

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - CHAMPIONS LEAGUE

Το κακό τελείωμα του ημιχρόνου συνδυάστηκε και με ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο για τους Άγγλους. Στο 50΄ ο Κέιν από κοντά έκανε το 2-2 και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η ομάδα του Μουρίνιο που είχε την ψυχολογία με το μέρος της κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στο 73΄ με τον Οριέ. Έχοντας αποβάλει το άγχος η Τότεναμ συνέχισε να πιέζει και τέσσερα λεπτά αργότερα “καθάρισε” το παιχνίδι. Ο Έρικσεν εκτέλεσε το φάουλ και ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά έκανε το 4-2.

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - CHAMPIONS LEAGUE

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ (Μουρίνιο): Γκασανίγκα, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Ντάιερ (29΄ Έρικσεν), Γουίνκς, Άλι (82΄ Εντομπελέ), Μόουρα (61΄ Σισοκό), Σον, Κέιν.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (75΄ Βαλμπουενά), Ποντένσε (79΄ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Αραμπί (85΄ Γκερέρο).

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης:

1ος Όμιλος

  • Γαλατασαράι-Κλαμπ Μπριζ: 1-1
  • Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν: 2-2

2ος Όμιλος

  • Ερυθρός Αστέρας-Μπάγερν Μονάχου: 0-6
  • Τότεναμ-Ολυμπιακός: 4-2

3ος Όμιλος

  • Αταλάντα-Ντινάμο Ζάγκρεμπ: 2-0
  • Μάντσεστερ Σίτι-Σαχτάρ Ντόνετσκ: 1-1

4ος Όμιλος

  • Λοκομοτίβ Μόσχας-Λεβερκούζεν: 0-2
  • Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης: 1-0


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ