Κοινωνία

27 Νοεμβρίου 2019 09:14

Η έρευνα σε βάρος του αστυνομικού που δημοσίευσε την viral καταδίωξη

Διάβασέ μου το...

Σε…μπελάδες μπήκε ο αστυνομικός που δημοσίευσε στο προφίλ του το βίντεο της καταδίωξης.

Η έρευνα σε βάρος του αστυνομικού που δημοσίευσε την viral καταδίωξη
-

Προβλήματα προκάλεσε στον συνδικαλιστή αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ. η καταγραφή και δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook καταδίωξης που έλαβε χώρα στην Αττική.

Το βίντεο με την κινηματογραφική καταδίωξε έγινε γρήγορα viral και όπως ήταν αναμενόμενο, έπεσε στην αντίληψη της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., που αποφάσισε να διατάξει Διοικητική Έρευνα για το αδίκημα της καταγραφή και δημοσιοποίησης οπτικοακουστικού υλικού χωρίς άδεια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, «σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες και απεικονίζει δραστηριότητα αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης οχήματος και σύλληψης ατόμου, ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την άνευ αδείας καταγραφή και δημοσιοποίηση του υλικού».

Το βίντεο καταγράφηκε τα ξημερώματα της 22ης Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια νυχτερινής βάρδιας περιπολικού στο Περιστέρι. Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης καταδιώκουν, μαζί με στελέχη της ΟΠΚΕ ύποπτο όχημα, το οποίο βγαίνει εκτός δρόμους, προσκρούσει σε δέντρο και οι ύποπτοι συλλαμβάνονται.

Πολλοί ήταν, πάντως, αυτοί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. που σημείωναν ότι το βίντεο απέσπασε θετικά σχόλια από πλήθος χρηστών του διαδικτύου, που επιδοκίμασαν το έργο της Άμεσης Δράσης. Χιλιάδες ήταν οι προβολές του βίντεο αλλά και τα like που απέσπασε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ