Αθλητικά

27 Νοεμβρίου 2019 17:01 Τελευταία ενημέρωση : 27 Νοεμβρίου 2019 17:04

Champions League: 19 ομάδες για 10 “εισιτήρια”

Διάβασέ μου το...

Όλα τα σενάρια πρόκρισης, αποκλεισμού και τρίτης θέσης σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, για τους τέσσερις ομίλους που θα βρεθούν απόψε στην σέντρα...

Champions League: 19 ομάδες για 10 “εισιτήρια”
-

Έξι είναι από χθες οι ομάδες που εχουν εξασφαλίσει θέση στην φάση νοκ-άουτ του Champions League, αφού τις Μπάγερν, Παρί ΣΖ και Γιουβέντους, ακολούθησαν Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ με τις τέσσερις πρώτες να έχουν «καπαρώσει» και την προνομιούχο πρώτη θέση (δίνουν την ρεβάνς στην έδρα τους).

Ολυμπιακός, Ερυθρός Αστέρας, Λοκομοτίβ Μόσχας (είναι σίγουρα τέταρτη) και Μπριζ προστέθηκαν στις Γαλατασαράι, Γκενκ και Λιλ, στην λίστα των ομάδων που δεν έχουν καμία ελπίδα να συνεχίσουν στην κορυφαία διοργάνωση.

Αντίθετα, 19 ομάδες διεκδικούν τα δέκα «εισιτήρια» που έχουν απομείνει για να συμπληρωθεί η «φάση των 16». Όλα τα σενάρια, πρόκρισης, αποκλεισμού και τρίτης θέσης σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, για τους τέσσερις ομίλους που θα βρεθούν απόψε στην σέντρα, είναι τα εξής:

5ος όμιλος:

27/11:Γκενκ-Σάλτσμπουργκ, Λίβερπουλ - Νάπολι

Η βαθμολογία: Λίβερπουλ 9, Νάπολι 8, Σάλτσμπουργκ 4, Γκενκ 1

Η Λίβερπουλ θα περάσει αν νικήσει τη Νάπολι ή εάν η Σάλτσμπουργκ δεν νικήσει τη Γκένκ. Η Λίβερπουλ θα πάρει και την πρώτη θέση με μια νίκη. Η Νάπολι θα περάσει αν νικήσει τη Λίβερπουλ, ή αν η Σάλτσμπουργκ δεν νικήσει την Γκένκ.

Η Σάλτσμπουργκ δεν θα μπορέσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις, αν δεν νικήσει τη Γκένκ. Μια ισοπαλία θα επιβεβαιώσει τη Σάλτσμπουργκ στην τρίτη θέση. Η Γκενκ δεν μπορεί να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις και θα επιβεβαιωθεί στην τέταρτη θέση εκτός αν νικήσει τη Σάλτσμπουργκ.

6ος όμιλος:

27/11:Μπαρτσελόνα-Ντόρτμουντ, Σλάβια Πράγας-Ίντερ

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 8, Ντόρτμουντ 7, Ίντερ 4, Σλάβια Πράγας 2

Η Μπαρτσελόνα θα περάσει, αν νικήσει την Ντόρτμουντ, εάν και τα δύο παιχνίδια ολοκληρωθούν με ισοπαλία ή εάν η Σλάβια Πράγας νικήσει τον Ίντερ. Η Μπαρτσελόνα θα κερδίσει την πρώτη θέση με μια νίκη. Η Ντόρτμουντ θα περάσει εάν κερδίσει τη Μπαρτσελόνα.

Η Ίντερ δεν θα μπορέσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις, αν χάσει. Η Σλάβια Πράγας δεν θα μπορέσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις, αν δεν νικήσει την Ίντερ ή αν η Ντόρτμουντ νικήσει τη Μπαρτσελόνα.

7ος όμιλος:

27/11:Ζενίτ-Λιόν, Λειψία-Μπενφίκα

Η βαθμολογία: Λειψία 9, Λιόν 7, Ζενίτ 4, Μπενφίκα 3

Η Λειψία θα περάσει εάν αποφύγει την ήττα από τη Μπενφίκα ή αν η Ζενίτ δεν νικήσει τη Λιόν. Η Λειψία θα κερδίσει την πρώτη θέση αν κερδίσει και η Λυών δεν κάνει το ίδιο. Η Λιόν θα περάσει αν νικήσει την Ζενίτ.

Η Ζενίτ δεν θα μπορέσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις, αν χάσει από τη Λιόν. Η Μπενφίκα δεν θα μπορέσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις, αν δεν νικήσει τη Λειψία.

8ος όμιλος:

27/11:Βαλένθια-Τσέλσι, Λιλ-Άγιαξ

Η βαθμολογία: Άγιαξ 7, Τσέλσι 7, Βαλένθια 7, Λιλ 1

Η Τσέλσι θα περάσει εάν κερδίσει σε ένα όμιλο τριών ομάδων με τους ίδιους βαθμούς. Η Βαλένθια θα περάσει αν κερδίσει.

Ο Άγιαξ δεν μπορεί να προκριθεί ή να αποκλειστεί αυτή την αγωνιστική. Η Λιλ δεν μπορεί να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις και θα επιβεβαιωθεί στην τέταρτη θέση αν δεν κερδίσει.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ