Αθλητικά

27 Νοεμβρίου 2019 23:59 Τελευταία ενημέρωση : 28 Νοεμβρίου 2019 16:47

Champions League: Ο Μέσι “εκτέλεσε” την Ντόρτμουντ

Διάβασέ μου το...

Επιβλητική εμφάνιση της Ίντερ στην Πράγα. Ισόπαλο το ντέρμπι Λίβερπουλ-Νάπολι. Το πανόραμα των αγώνων της Τετάρτης.

Champions League: Ο Μέσι “εκτέλεσε” την Ντόρτμουντ
-

Το 700ό ματς του Λιονέλ Μέσι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα συνδυάστηκε με την πρόκριση των Καταλανών στους “16” του Champions League και, μάλιστα, ως πρώτοι από τον 6ο όμιλο. Απίστευτη πρόκριση πήρε και η Λειψία, παρά το 2-2 με την Μπενφίκα, η οποία κυριολεκτικά “αυτοκτόνησε” μιας και μέχρι το 89΄ είχε το προβάδισμα με 0-2! Το… πάνω χέρι για την πρόκριση από το 8ο γκρουπ έχει, πλέον, ο Άγιαξ που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λιλ (2-0), ενώ η Λίβερπουλ απέτυχε να “τσεκάρει” το εισιτήριο, μετά το 1-1 με τη Νάπολι.

Ο Μέσι γιόρτασε με γκολ την 700ή συμμετοχή του στην Μπάρτσα, έδωσε την ασίστ στο πρώτο του Σουάρες και η ομάδα του Βαλβέρδε με το 3-1 επί της Ντόρτμουντ μπήκε στο τιμ των ομάδων που έχουν εξασφαλίσει το “εισιτήριο” για την φάση των νοκ άουτ αγώνων. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, που έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει και την “Χρυσή Μπάλα” την ερχόμενη Δευτέρα, έκανε ένα ακόμη ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος που σκοράρει απέναντι σε 34 διαφορετικές ομάδες στο Champions League (ακολουθούν οι Ρονάλντο και Ραούλ που βρήκαν δίχτυα απέναντι σε 33). Παρά την ήττα τους οι Γερμανοί παραμένουν γερά στο... κόλπο της πρόκρισης.

AP - ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ - ΙΝΤΕΡ - CHAMPIONS LEAGUE

Για 81 λεπτά η Ίντερ δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Σλάβια στην Πράγα, αλλά ο Λουκάκου στο 81΄ έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς. Ακολούθησε άλλο ένα γκολ του Μαρτίνες, με τα οποία η Ίντερ πέρασε με 3-1 το εμπόδιο των Τσέχων. Οι “νερατζούρι” ισοβαθμούν, πλέον, με την Ντόρτμουντ στους 7 βαθμούς, αλλά έχουν υπέρ τους την ισοβαθμία και βρίσκονται στην 2η θέση.

AP - ΛΕΙΨΙΑ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ - CHAMPIONS LEAGUE

Απίστευτη εξέλιξη είχε το ματς ανάμεσα στην Λειψία και στην Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι κρατούσαν μέχρι το 89ο λεπτό το “τρίποντο” με το 2-0 που προηγούνταν, αλλά οι Γερμανοί δεν το έβαλαν κάτω και με δύο γκολ του Φόρσμπεργκ πήραν την ισοπαλία (2-2) και ταυτόχρονα την πρόκριση στους “16” του Champions League, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Κάτω από τα δοκάρια των “αετών” της Λισαβόνας βρέθηκε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

AP - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΝΑΠΟΛΙ - CHAMPIONS LEAGUE

Υποχρεωμένη να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της Σάλτσμπουργκ στο φινάλε της φάσης των ομίλων είναι η Λίβερπουλ μετά το 1-1 με τη Νάπολι στο Άνφιλντ. Την ίδια ώρα οι Αυστριακοί έκαναν περίπατο στην έδρα της Γκενκ (4-1) και θα τα δώσουν όλα για όλα στο τελευταίο ματς με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Η ισοπαλία στο Βαλένθια-Τσέλσι έδωσε την ευκαιρία στον Άγιαξ με τη νίκη του στην έδρα της Λιλ (2-0) να πάρει... κεφάλι στον 8ο όμιλο και με 10 βαθμούς (έναντι 8 των άλλων δύο που ακολουθούν) να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά του γκρουπ.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί έως τώρα στους “16” είναι οι: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Λειψία και Τότεναμ.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης:

5ος Όμιλος

  • Γκενκ-Σάλτσμπουργκ: 1-4
  • Λίβερπουλ-Νάπολι: 1-1

6ος Όμιλος

  • Μπαρτσελόνα-Ντόρτμουντ: 3-1
  • Σλάβια Πράγας-Ίντερ: 1-3

7ος Όμιλος

  • Ζενίτ-Λυών: 2-0
  • Λειψία-Μπενφίκα: 2-2

8ος Όμιλος

  • Βαλένθια-Τσέλσι: 2-2
  • Λιλ-Άγιαξ: 0-2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ