Κοινωνία

28 Νοεμβρίου 2019 10:24 Τελευταία ενημέρωση : 28 Νοεμβρίου 2019 21:41

Πέθανε η λεχώνα που υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τον τοκετό

Διάβασέ μου το...

Κατέληξε το πρωί της Πέμπτης η 29χρονη μητέρα. Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό...

Πέθανε η λεχώνα που υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τον τοκετό
-

Δεν τα κατάφερε η άτυχη γυναίκα από την Κατερίνη, η οποία υπέστη αλλεργικό σοκ από αντιβίωση που της χορηγήθηκε μετά τον τοκετό.

Η 29χρονη μητέρα κατέληξε σήμερα το πρωί στη ΜΕΘ του Γενικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειου», όπου νοσηλευόταν από το προηγούμενο Σάββατο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σημειώνεται πως η άτυχη γυναίκα απεβίωσε με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχές εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών. 

Η 29χρονη γυναίκα εξέπνευσε σήμερα στις 7:45 το πρωί. Είχε διακομιστεί στις 22 Νοεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου αφού υποβλήθηκε σε καισαρική τομή, φέρνοντας στον κόσμο το πρώτο της παιδί, και της χορηγήθηκαν φαρμακευτικοί παράγοντες, έπαθε ανακοπή και υποβλήθηκε παρατεταμένα σε ΚΑΡΠΑ.

Ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, έδωσε εντολή στον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν». Ο κ. Μπογιατζίδης επικοινώνησε άμεσα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, ο οποίος ανέθεσε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό, στον Διευθυντή Χειρουργικής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα γέννησε στο Νοσοκομείο Κατερίνης και λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο, στο οποίο ήταν αλλεργική. Μέσα σε λίγη ώρα, ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην Εντατική. Όσο για το μωρό της άτυχης μητέρας, βρίσκεται πλέον στο σπίτι της οικογένειας και είναι καλά στην υγεία του.