Υγεία - Περιβάλλον

28 Νοεμβρίου 2019 12:37 Τελευταία ενημέρωση : 28 Νοεμβρίου 2019 21:47

Καταγγελία σοκ: ανεμβολίαστο παιδί πέθανε από διφθερίτιδα

Διάβασέ μου το...

Σύμφωνα με ανάρτηση παιδιάτρου στα social media, o 8χρονος έχασε τη ζωή του επειδή δεν είχε εμβολιαστεί. Τι αναφέρει ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παιδών.

Καταγγελία σοκ: ανεμβολίαστο παιδί πέθανε από διφθερίτιδα
-

Το πρώτο κρούσμα διφθερίτιδας καταγράφεται σε παιδί στη χώρα μας, ύστερα από 28 ολόκληρα χρόνια!

Σύμφωνα με καταγγελία παιδιάτρου, μέσω Facebook, πρόκειται για ένα 8χρονο παιδί, το οποίο έχασε τη ζωή του από την λοιμώδη αυτή νόσο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Γεώργιος Τσόλας, στον προσωπικό του λογαριασμό, το άτυχο παιδί δεν είχε εμβολιαστεί, όπως προβλέπεται.

«Διφθερίτιδα στην Ελλάδα εν έτει 2020!!! Ποιος να το φανταζόταν; Ιδού πού οδηγούν την κοινωνία οι ανεύθυνοι αρνητές των εμβολιασμών. Κρίμα για το παιδάκι, κρίμα για όλα τα παιδάκια που έχουν τόσο ανεύθυνους γονείς! Κρίμα και αμαρτία! Αναμένω επιτέλους να λάβουν θέση και δράση η Πολιτεία και ο Ιατρικός Κόσμος» αναφέρει στην ανάρτησή του ο παιδίατρος, συμπληρώνοντας «έχω ιδίαν γνώσιν του περιστατικού. Δεν το διάβασα κάπου. Άλλωστε ποτέ δεν δημοσιεύω κάτι εφόσον δεν είμαι σίγουρος. Η θέση μου στον χώρο της Παιδιατρικής είναι τέτοια που μπορώ και πληροφορούμαι από πρώτο χέρι».

ανάρτηση - παιδίατρος

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης το Νοσοκομείο Παίδων, επιβεβαιώνει ότι το άτυχο αγόρι έφερε το κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας, ωστόσο ακόμη, όπως προκύπτει, δεν υπάρχει πόρισμα ότι ο θάνατος του 8χρονου οφείλεται σε αυτό, κάτι που μένει να διαψευστεί ή να επιβεβαιωθεί απο περαιτέρω εξετάσεις.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου αναφέρει "Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή.  Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)".