Καιρός

28 Νοεμβρίου 2019 17:25

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Με ήπιες συνθήκες αναμένεται η αποχώρηση του Νοεμβρίου. Οδηγίες από ειδικούς προς τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

    

Ο Νοέμβριος, ο "βροχάρης" φεύγοντας, δεν φαίνεται να μας επιφυλάσσει νέες σοβαρές καιρικές εκπλήξεις. 

Την Παρασκευή αναμένονται πρωινές και βραδινές ομίχλες, με νεφώσεις πυκνότερες στην δυτική Ελλάδα, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα όπου κυρίως θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 10 έως 21 βαθμούς και νοτιότερα από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 29/11/2019

Οδηγίες για αγρότες 

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, συνεχίζεται η παρουσία της Πολυστίγμωσης σε αμυγδαλεώνες στους Νομούς Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας και Φθιώτιδας.

Συστάσεις

  1. Ψεκασμός με βορδιγάλειο πολτό πριν την  πτώση των φύλλων.
  2. Για τον περιορισμό ή την εξάλειψη των μολυσμάτων συνίσταται επίσης ψεκασμός των πεσμένων μολυσματικών φύλλων με ουρία 10-12% και ενσωμάτωση αυτών (πολύ βαθύ παράχωμα) κατά τον χειμώνα με την καλλιέργεια του εδάφους.

Σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή διάγνωση, τον προγραμματισμό και την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος με το οποίο θα γίνεται η επέμβαση, να ακολουθούνται πάντα οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ