Οικονομία

29 Νοεμβρίου 2019 13:31 Τελευταία ενημέρωση : 29 Νοεμβρίου 2019 14:14

Αντικειμενικές αξίες: 3000 νέες ζώνες προανήγγειλε ο Σταϊκούρας

Διάβασέ μου το...

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως αναπροσαρμογή αξιών θα υπάρξει και για τις εκτός σχεδίου περιοχές. Οι παρεμβάσεις για διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Αντικειμενικές αξίες: 3000 νέες ζώνες προανήγγειλε ο Σταϊκούρας
-

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μειώσεις φόρων άφησε στη Βουλή το οικονομικό επιτελείο.

«Λένε συνάδελφοι για μειώσεις φόρων, εδώ είμαστε να τις συζητήσουμε το επόμενο διάστημα», επεσήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ νωρίτερα κι ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος ανέφερε πως το συζητούμενο νομοσχέδιο είναι το πρώτο νομοσχέδιο με μειώσεις φόρων. «Λίγο υπομονή θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις μέσα στην τετραετία», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και της συνολικής ακίνητης περιουσίας με ορθολογική φορολόγηση εκείνων που δεν πληρώνουν και χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως είναι η Airbnb.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών «με την άσκηση που θέλουμε να ολοκληρώσουμε έως τον Μάιο εκτιμούμε ότι περισσότερες από 3000 νέες ζώνες αντικειμενικών αξιών θα προστεθούν στις περίπου 10.000 υπάρχουσες που αφορούν τις εντός σχεδίου περιοχές». Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως αναπροσαρμογή αξιών όμως θα υπάρξει και για τις εκτός σχεδίου περιοχές κι «με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε διεύρυνση και κατ’ επέκταση μείωση φόρων».

Αναφέρθηκε ακόμη στην πολιτική της κυβέρνησης που έχει ως στόχο τη στήριξη των πιο αδύναμων και ειδικότερα στους πολύτεκνους. «Ήδη το φορολογικό που συζητάμε αυξάνει το αφορολόγητο για τις οικογένειες. Θα διαπιστώσετε επιπρόσθετες πράξεις το επόμενο διάστημα για την κατηγορία που εκπροσωπείτε», είπε προς τους πολύτεκνους που μαζί με άλλους εμπλεκόμενους φορείς κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου.

Στο αφορολόγητο αναφέρθηκε κι ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, λέγοντας ότι για τον άγαμο παραμένει στα 8.636 ευρώ και για τους πολύτεκνους μπορεί να φτάσει έως τις 21.000 ευρώ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ