Καιρός

30 Νοεμβρίου 2019 07:04

Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Πότε και που θα εκδηλωθούν οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κάνει ποδαρικό ο Δεκέμβριος την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο
-

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, στα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, κυρίως από τις απογευματινές ώρες.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα γίνουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 18 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες, οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ, τοπικά τις βραδινές ώρες στα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Βελτίωση αναμένεται αργά το απόγευμα. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η μέγιστη τιμής της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ, στην Θεσσαλία και στις Σποράδες, θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, με ένταση 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 09 και 22 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως από τις απογευματινές ώρες, οπότε στα βόρεια θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα δυτικά ηπειρωτικά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά με ένταση 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά με ένταση 5-6 μποφόρ, στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ